La CUP es solidaritza amb les detingudes d'Arran

Aquest diumenge 2 de juliol els Mossos d’Esquadra han detingut tres militants de l'organització juvenil Arran a causa de l’acció simbòlica del passat 27 de març, en què posaren urnes davant de la seu del Partit Popular per visibilitzar l’immobilisme del govern espanyol en relació al Referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Les detencions han tingut lloc en diumenge, tot i que no és fins demà que han de passar a disposició judicial, d'aquesta manera s'obliga les militants a dormir als calabossos de comissaria de forma totalment innecessària, en una decisió totalment arbitrària i a criteri exclusiu dels Mossos d’Esquadra.
Just després de l’acció del passat 27 de març, els partits de l’arc parlamentari català condemnaren l’acció, totalment simbòlica, assumint el marc polític del PP, que des del primer moment titllà l’acció de “violenta”. La CUP-CC ja va criticar des del primer moment aquella condemna, ja que alertà que avalava una política criminalitzadora envers l’Esquerra Independentista a les portes d’un Referèndum que, inevitablement, ha de ser desobedient.
Avui, els joves d’Arran han demanat responsabilitats polítiques a PDeCAT, ERC i CSQP per les detencions, avalades per la complicitat amb la política difamatòria del PP.

Des de la CUP-CC, en primer lloc, mostrem tota la nostra solidaritat amb Arran i entenem que accions com aquesta són necessàries en la mesura en què apel.len a la desobediència civil i assenyalen el conflicte democràtic.
En segon lloc, ens sumem a la demanda d’exigir responsabilitats polítiques al govern, precisament la setmana en què el govern de la Generalitat ha d’explicar a la ciutadania les garanties del Referèndum i la llei que l’acompanyarà.
Les garanties democràtiques han de ser per al referèndum, però també han de visibilitzar-se quan es criminalitza un espai polític com l’Esquerra Independentista, precisament per la seva determinació a arribar fins al final en l’exercici del dret d'autodeterminació.
Finalment, tornem a posar en dubte que la Conselleria d’Interior i la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra estiguin gestionades per persones compromeses amb l’embat democràtic que viu el país i amb l’autodeterminació. L’1 d’octubre és a tocar, i avui s’ha visibilitzat que, o s’està amb els i les joves que assenyalen el conflicte democràtic, o s’és còmplice de la política repressiva del Partit Popular. No deixarem que operacions com aquesta s'oposin a l'exercici del dret a l'autodeterminació

L’1 d’octubre és a tocar, i avui s’ha visibilitzat que, o s’està amb els i les joves que assenyalen el conflicte democràtic, o s’és còmplice de la política repressiva del Partit Popular. No deixarem que operacions com aquesta s'oposin a l'exercici del dret a l'autodeterminació