Detenen dues regidores de la CUP Reus per protestar pel desplegament policial l'1O

Els Mossos d'Esquadra han detingut a dues regidores de la CUP de Reus, Marta Llorens i Oriol Ciurana, quan han accedit a l'Ajuntament aquest matí per anar a treballar per un presumpte delicte d'odi contra la policia espanyola per protestar pel desplegament policial a la ciutat durant el Referèndum de l'1 d'octubre. La Marta i l'Oriol s'havien negat a declarar anteriorment. 

Tant el referèndum de l'1 d'octubre com altres lluites que han sorgit de l'autoorganització popular en els últims temps estan servint d'excusa al règim del 78 per dur a terme una intensa campanya repressiva a tots els nivells a Catalunya. La nostra militància i càrrecs electes, representants del municipalisme entès com una eina de transformació, també es troben en aquesta onada repressiva. 

Per altra banda, la també regidora de Reus Mariona Quadrada, ha rebut la segona citació per declarar el dia 29 de desebre, arran de la denúncia de la Policia Nacional per haver signat el manifest demanant que el cos abandonés la ciutat després de l'1 d'octubre.

Aquest no es tracta d'un fet aïllat, ja que l'estat espanyol utilitza tots els mecanismes polítics, policials i jurídics per a castigar i represaliar l'independentisme i l'autoorganització popular, tal i com demostra l'Informe Minotaure del 78. Per aquest motiu, la Candidatura d'Unitat Popular no es cansarà de repetir que defensar la dignitat de tot un poble, no és cap delicte!

Per denunciar aquest fet, us convoquem avui a les 20h davant de l'ajuntament de Reus i dels ajuntaments de les capitals de comarca de Catalunya. Si avui no els deixen sortir, ens concentrarem demà a les 8.30h davant dels jutjats de Reus.  

 

MANIFEST CONTRA LES DETENCIONS DE REUS

Novament, l’urpa repressora de l’estat espanyol ha actuat. Ens mostra novament el seu tarannà autoritari i repressor.
Per això, ara, davant de la detenció de la Marta Llorens i de l’Oriol Ciurana, dos càrrecs electes, de la CUP de Reus, amb l’únic motiu d’haver expressat públicament la seva ideologia, posició i conviccions, en relació amb la repressió brutal de la policia el passat dia 1 d’octubre, MANIFESTEM el nostre rebuig més rotund davant de la persecució, totalment abusiva, que pateixen.

Denunciem que el delicte d’odi que els volen atribuir no té res a veure amb els fets de l’octubre ni amb la realitat d’aquests dies: aquest delicte no pot servir mai per protegir la impunitat de la policia, ni per impedir-ne les crítiques, ja que únicament pot i ha de protegir els grups socials que pateixen discriminació, (per raó d’origen, ètnia, ideologia o condició sexual) però en cap cas pot emparar la impunitat de cap policia ni la prohibició de les protestes. En aquests casos ha de prevaler sempre el dret democràtic a la llibertat d’expressió.

Denunciem a més que ara els estan aplicant un càstig anticipat, abans del judici, de manera totalment desmesurada i sense cap justificació. Res no empara una detenció abusiva que es produeix, fins i tot, moltes hores abans de l’hora prevista per a la declaració.

Denunciem que la pretesa “justícia” espanyola que ara ordena aquestes detencions entra en manifesta contradicció amb els seus propis tribunals espanyols, que repetidament han fet esment de la llibertat d’expressió per garantir la impunitat de l’extrema dreta i dels racistes, davant d’actuacions clares de propagació de l’odi xenòfob, i que han protegit tossudament aquest tipus de conductes permetent la seva total impunitat.

Hi ha dues mesures, dues maneres d’actuar, segons quina sigui la ideologia de les persones encausades: a unes se’ls permet qualsevol cosa: fins i tot agredir i atacar impunement;  als  altres, sovint, se’ns priva dels drets democràtics: sense motius, i sense ni donar cap mena d’explicació. 
Així mateix, reiterem el nostre total suport a la resta de persones represaliades injustament: LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS ! PROU REPRESSIÓ A LES PERSONES EXILIADES!

Per això, DIEM que no reconeixem aquesta suposada justícia espanyola que persegueix les idees legítimes i les conviccions, i que empresona les aspiracions democràtiques del nostre poble.

Per això, MANIFESTEM que només obeirem el mandat democràtic que vam rebre del poble català el passat dia 1 d’octubre.
Per això DIEM que ens mantindrem fidels, novament, tossudament alçats, al mandat democràtic del nostre poble.
LLIBERTAT REGIDORES DETINGUDES!
VISCA LA TERRA!