Notícies de Nacional

En la sessió del ple celebrat avui, dimecres 3 de febrer,  al parlament de Catalunya, la CUP-CC ha votat a favor de recolzar un decret de necessitats financeres del sector públic i altres mesures urgents en pròrroga pressupostària. La pròrroga pressupostària es produí de forma automàtica a partir del primer de gener de 2016, i no requerí de cap tràmit de suport parlamentari.
 

La Lomce va ser aprovada pel Parlament espanyol al novembre  del 2013 amb la majoria absoluta del PP i  el rebuig de la resta de partits polítics. Des de la CUP-CC vam denunciar en el seu moment aquesta reforma educativa coneguda com a Llei Wert ja que planteja profunditzar en mesures antidemocràtiques, recentralitzadores i neoliberals modificant per complet el consens vigent entre la comunitat educativa  existent des de fa anys i imposant  aspectes ideològics provinents de la patronal espanyola, la conferència episcopal i la FAES.

En resposta a la crida feta per la Plataforma Azadí de solicaritat catalana amb el Kurdistan i el CIEMEN, diferents governs municipals de la CUP s'han interessat en establir agermanaments amb poblacions de la regió alliberada de Rojava, al Kurdistan sirià. Aquesta regió del nord de Síria va establir el 2012 un projecte d'autogestió, feminsime, democràcia directa i plurinacionalitat que està inspirant nombrosos moviments d'esquerres i d'alliberament nacional d'arreu del món.

Durant aquests últims mesos hem estat testimonis d’una eclosió masclista especialment visceral en un moment de gran tensió política on les nostres companyes han tingut una projecció mediàtica i un protagonisme, una representativitat i una autoritat polítiques, inusualment significatives, que han fet esclatar els ploms a tota una sociologia que ha vist refutada la seva concepció sobre la funció de les dones en aquesta societat.

Arran de la informació publicada per l'Agència de Qualitat i Avaluacions Mèdiques (AQuAS), en la que explica que el Departament de Salut de la Generalitat ja ha cedit dades dels usuaris i usuàries de la sanitat pública a nou centres d'investigació públics, la CUP vol mostrar la seva indignació més enèrgica amb el ja ex-Conseller de Sanitat Boi Ruiz, per fer cas omís a l'acord del Parlament en que s'instava a aturar el projecte, i insta al nou Conseller Toni Comín a paralitzar-lo ipso facto.

El passat dissabte 16 de gener de 2015 va tenir lloc a Navàs la Jornada teòrica de formació «Construïm Sobiranies. Avancem cap a la Independència».

Davant l'acord del Consell de Ministres del govern espanyol del PP en funcions, celebrat el passat divendres 8 de gener, i pel qual s'aprova el Plan Hidrológico de la Cuenca del Ebro que deixa oberta la porta als transvasaments en forma de la venda de l’aigua de l’Ebre entre regants, la CUP vol fer les següents consideracions:

- El text aprovat pel Consell de Ministres manté l'essència del Plan Hidrológico Nacional que ja volia aprovar en el seu moment el govern del PP de José Maria Aznar i pel qual portem més d'una dècada lluitant.

El 27 de setembre per la CUP-CC es va encetar un moment històric, il·lusionant, que batega amb passió, al mateix ritme que el cor de tantes i tantes persones que aquella nit celebraven la majoria parlamentària independentista que obria les portes, de bat a bat, per avançar cap a la construcció de la República.

El proper dissabte 16 de Gener a les 10h del matí la CUP-CC celebrarà la jornada de formació “Construïm la sobirania, avancem cap a la Independència” adreçada a alcaldies i equips de govern de la CUP-PA i oberta a tota la militància i simpatitzants de l'organització i de la resta de candidatures municipalistes alternatives. La presentarà el diputat de la CUP-CC Josep Manel Busqueta.

Pàgines