Notícies de Nacional

El passat dimarts 25 d'agost (a 6 dies de l'inici de curs) hem conegut per la premsa que la consellera d'ensenyament ha decidit continuar aplicant la LOMQE i incorporar importants modificacions als currículums.

Irene Rigau, actual consellera d'educació, ha tornat a combinar la cessió davant el govern del PP front una retòrica, ja no de desobediència, sinó de dilació.
Així les notícies que ens arriben per aquest curs són:

Avui ens llevàvem amb la notícia d'un nou feminicidi a l'Estat Espanyol, on un home ha assassinat una dona a Granada a cops de destral, amb la detenció d'un home a Osca per abusos infantils i intent d'assassinat masclista i amb una agressió sexual a Algorta (Euskal Herria).

Davant de la mort d'un venedor ambulant d'origen senegalès aquest matí a Salou, des de la CUP fem les següents consideracions:

- Enviem el nostre condol a la família i companys del treballador mort i lamentem profundament el tràgic final, convençuts de que era evitable.

- Encara no se saben les circumstàncies concretes de la mort, però sí que contextualment vénen directament derivades de les polítiques racistes, excloents, xenòfobes i d'apartheid que fa temps que impulsen la Unió Europea, l'Estat espanyol, el govern de la Generalitat i molts ajuntaments locals.

Dilluns passat, l'Estat Islàmic assassinava a Suruç (Kurdistan turc) a 32 joves antifeixistes turcs que es dirigien a Kobane, a treballar per la seva reconstrucció. La massacre va suposar un atac físic a la solidaritat internacionalista i un atac simbòlic al projecte de construcció de l'alternativa social, econòmica i política revolucionària que s'està forjant a Rojava (Kurdistan sirià).

COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ SOBRE EL FRAU I L'EVASIÓ FISCAL
I LES PRÀCTIQUES DE CORRUPCIÓ POLÍTICA (CIFEF)

[Conclusions provisionals de la CUP-Alternativa d'Esquerres]

“El combat contra la corrupció no és un combat
estrictament judicial i policial, sinó i fonamentalment,
ètic, polític i sociocultural”

Xavier Vinader, in memoriam

La Candidatura d'Unitat Popular celebrà el proper dissabte 11 de juliol la seva Assemblea Nacional a Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana (País Valencià). És la segona vegada que la CUP celebra una Assemblea Nacional al País Valencià, on va obtenir els seus primers regidors a les darreres eleccions municipals. Amb aquest emplaçament, la CUP vol mostrar el seu compromís amb l'articulació dels Països Catalans.

MANIFEST

Contra el TTIP, el TISA, la Unió Europea, l’OTAN...Contra la dictadura de les multinacionals.

Ni un pas enrere en la democràcia als centres educatius.
Escola Mar Nova. Nou equip directiu per imposició autoritària del Departament d’Educació que es podria haver evitat sense aprovar la LEC l’any 2010.

La Candidatura d’Unitat Popular ha fet pública avui una declaració on apel·la a la necessitat d’articular una “confluència de totes les forces democràtiques en un marc estratègic compartit que dibuixi un horitzó plausible en termes polítics, democràtics i jurídics per forçar, en les properes eleccions de setembre, l’obertura d’un procés constituent català i la ruptura amb l’Estat espanyol”.

Pàgines