Notícies de Nacional

MANIFEST

Contra el TTIP, el TISA, la Unió Europea, l’OTAN...Contra la dictadura de les multinacionals.

Ni un pas enrere en la democràcia als centres educatius.
Escola Mar Nova. Nou equip directiu per imposició autoritària del Departament d’Educació que es podria haver evitat sense aprovar la LEC l’any 2010.

La Candidatura d’Unitat Popular ha fet pública avui una declaració on apel·la a la necessitat d’articular una “confluència de totes les forces democràtiques en un marc estratègic compartit que dibuixi un horitzó plausible en termes polítics, democràtics i jurídics per forçar, en les properes eleccions de setembre, l’obertura d’un procés constituent català i la ruptura amb l’Estat espanyol”.

"Ens preocupa que el ministeri de l'Interior vulgui perseguir un acte de protesta com és xiular un himne, això és un atac contra el dret a la llibertat d'expressió". Amb aquestes paraules s'ha referit avui el diputat de la CUP Quim Arrufat davant de la polèmica generada per la xiulada que es va viure a la final de la copa del rei celebrada el passat dissabte.

El dia 24 de maig es vota als municipis dels Països Catalans sota administració espanyola i pels parlaments de 13 comunitats autònomes de l'Estat espanyol (entre els quals el Parlament de les Illes Balears i les Corts Valencianes). Un total de 910.000 residents espanyols a l'exterior estaven cridats a participar en aquestes eleccions. Seran aproximadament uns 43.000 (un 4%) els que podran finalment exercir el seu dret de vot des de l'exterior.

Des de la CUP donem tot el nostre suport als centres i a les famílies  que aquests dies es sumen a la proposta de la xarxa  d´escoles insubmises (XEI) a la LOMCE per tal de desobeir les proves diagnòstiques de tercer de primària. Màxim suport des de la CUP a aquelles famílies que no deixaran els seus fills i filles en mans de Wert.

Entrevista al diuputat de la CUP-Alternativa d'Esquerres David Fernàndez al 2324 de Televisió de Catalunya sobre les eleccions muncipals del proper 24 de maig.

Text: Ovidi Montllor (Serà un dia que durarà anys). Música: Xcyril — The Kalligan rapture (cc). Locució: Elvira Prado. Actriu: Esther Ballesteros. Càmeres: Lucía Venero, Roger Sabà, Xapo Ortega, Xavier Artigas. Il·luminació: Toni Anglada. Producció: Marina Freixa, Salva Rodríguez. Etalonatge: Roger Sabà. Postproducció de so: Reclab. Muntatge: Metromuster.

El ministeri d’Educació vol invalidar tot el procés d’inscripció que està assignant les demandes de matriculació als centres educatius de Catalunya a partir de comissions de garantia amb presència de tota la comunitat educativa.

En un pas més cap a la judicialització del sistema educatiu, Wert vol generalitzar les sentències concretes a les escoles que les obliguen a fer el 25% de les classes en castellà.

Pàgines