Notícies de Nacional

El dia 24 de maig es vota als municipis dels Països Catalans sota administració espanyola i pels parlaments de 13 comunitats autònomes de l'Estat espanyol (entre els quals el Parlament de les Illes Balears i les Corts Valencianes). Un total de 910.000 residents espanyols a l'exterior estaven cridats a participar en aquestes eleccions. Seran aproximadament uns 43.000 (un 4%) els que podran finalment exercir el seu dret de vot des de l'exterior.

Des de la CUP donem tot el nostre suport als centres i a les famílies  que aquests dies es sumen a la proposta de la xarxa  d´escoles insubmises (XEI) a la LOMCE per tal de desobeir les proves diagnòstiques de tercer de primària. Màxim suport des de la CUP a aquelles famílies que no deixaran els seus fills i filles en mans de Wert.

Entrevista al diuputat de la CUP-Alternativa d'Esquerres David Fernàndez al 2324 de Televisió de Catalunya sobre les eleccions muncipals del proper 24 de maig.

Text: Ovidi Montllor (Serà un dia que durarà anys). Música: Xcyril — The Kalligan rapture (cc). Locució: Elvira Prado. Actriu: Esther Ballesteros. Càmeres: Lucía Venero, Roger Sabà, Xapo Ortega, Xavier Artigas. Il·luminació: Toni Anglada. Producció: Marina Freixa, Salva Rodríguez. Etalonatge: Roger Sabà. Postproducció de so: Reclab. Muntatge: Metromuster.

El ministeri d’Educació vol invalidar tot el procés d’inscripció que està assignant les demandes de matriculació als centres educatius de Catalunya a partir de comissions de garantia amb presència de tota la comunitat educativa.

En un pas més cap a la judicialització del sistema educatiu, Wert vol generalitzar les sentències concretes a les escoles que les obliguen a fer el 25% de les classes en castellà.

La proposició de llei electoral de Catalunya ha superat aquest matí el debat de totalitat al ple quan la cambra ha rebutjat les esmenes a la totalitat amb text alternatiu del PSC, PPC i ICV-EUiA i l'esmena de retorn de C's. Ara el text seguirà la tramitació al Parlament, amb el debat en comissió abans de tornar al ple per fer el debat final.

Barcelona va acollir el passat 3 de maig a l'acte nacional de presentació de les candidatures per a les eleccions municipals 2015. L'acte va comptar amb la participació dels 163 candidats i candidates que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) presenta en aquestes eleccions.

Aquest vespre l’equip legal de la coalició CUP – Poble Actiu ha presentat dos recursos davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona contra els plans de cobertura informativa de la campanya electoral presentats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Barcelona TV.

PROGRAMA MARC DE LA CUP PER LES ELECCIONS MUNICIPALS DEL MAIG DE 2015
Aprovat al Consell Polític de la CUP del 21 de març de 2015 a Manresa.

SUMARI

Pàgines