Notícies municipals

L'Eulàlia Reguant a La Bellevilloise de mans del COI (Comité Ouvrier International).  19-21, rue Boyer, París
20/02/2018

Si estàs per París el proper primer de Març, no et pots perdre aquest "meeting" organitzat pel Comité Ouvrier Intarnational i que comptarà, entre d'altres, amb la presència de la Eulàlia Reguant.

Cementiri de Sinera (Arenys de Mar)
20/02/2018

L’elaboració d’un enllaç en la web municipal per facilitar l’accés del ciutadà de la informació relacionada amb les defuncions ha estat a petició de l’última reunió de la Taula del Cementiri. En aquesta taula la CUP hi hem participat activament des de la seva constitució aportant nombroses informacions i entenent la necessitat d’arribar a uns acords per fer front a l’abús del monopoli de les funeràries. 

Tribunal Constitucional espanyol retallador
16/02/2018

La CUP reclamarà a la Diputació de Girona que es posicioni a favor de recuperar les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional espanyol durant la última legislatura.  La formació, que presentarà la seva iniciativa en forma de moció al pròxim ple de la Diputació de Girona, pretén que es tornin a aprovar i aplicar aquelles normes de caire social tombades pels tribunals espanyols, com el decret llei d’impostos als bancs, la llei contra la pobresa energètica i la llei d’emergència habitacional contra els desnonaments. 

16/02/2018

La CUP ha demanat a la Diputació de Girona que s’impliqui activament per pal·liar la situació que viuen desenes de joves extutelats per la DGAIA a comarques gironines, que passen a viure al carrer un cop compleixen la majoria  d’edat. Segons la formació, que presentarà un document en forma de moció al ple de la Diputació del mes de febrer, ha reclamat la intervenció de les administracions públiques per poder ajudar a aquells joves que els manquen els recursos necessaris per poder-se valdre per si sols.  

15/02/2018

La CUP nacional aquest dimarts 13 de gener va presentar la proposta per expropiar habitatges buits propietat d’entitats financeres mitjançant vies legals en els municipis. Des d’Arenys de Mar, la nostra assemblea local va activar aquesta proposta a través de l’ordenança per regular la inspecció i detecció d’habitatges desocupats el passat ple de gener de l'Ajuntament.

15/02/2018

La CUP ha convocat aquest dijous, dia 15 de febrer, una roda de premsa per presentar les seves al·legacions al pressupost municipal de l’EMD de Picamoixons per l’any 2018. Una de les apostes principals de la candidatura, que ja porta defensant aquests últims anys, és el desenvolupament d'un pla local d'habitatge. Segons la candidatura rupturista, en un context d'un poble petit i envellit, l'oferta de vivendes assequibles per a joves i famílies ha de ser una prioritat per al consistori de cara a garantir la vitalitat del municipi a llarg termini.

15/02/2018

Des d'ahir a la tarda tenen lloc al C. Sant Ramon del Raval uns fets que són greus però no són aïllats ni per desgràcia una novetat: un grup de joves de Ciutat Vella estan sent coaccionats per l'ajuntament i la GU per abandonar un espai que han alliberat per a auto-gestionar una vivenda i poder viure amb dignitat al barri del Raval.  Tenim l'obligació de posar sobre la taula diverses qüestions:

14/02/2018

Aquest matí la CUP de Tarragona hem estat a Madrid per acompanyar i mostrar suport a la nostra companya Mireia Boya que havia estat citada a declarar pel jutge Llarena al Tribunal Suprem.

14/02/2018

La CUP denuncia que l’equip de govern ha tornat a endarrerir la presentació dels pressupostos del 2018. Així, si l’aprovació inicial s’havia de dur a terme el ple del 19 de febrer, finalment serà al ple del dia 26. La formació creu que és una mostra més de la improvisació en què viu instal·lat l’equip de govern, ja que el ple de gener s’havia aplaçat fins el 19 de febrer per poder-hi aprovar els pressupostos. Els cupaires consideren que aquest desgavell de dates, i els retards permanents, demostren deixadesa per part de l’equip de govern i dificulten la tasca de l’oposició.

Pàgines