PLANTEM CARA

Reprodueix vídeo

un vot per plantar cara, perquè davant la por i l'abisme podem reprendre juntes el camí!

La vella Europa reviu la música d’aquells que, dècades enrere, van sembrar l’horror i el pànic. Itàlia, Hongria i Polònia ja són sota el domini de l’extrema dreta. A casa nostra, semblaria que l’únic que hi ha enfront de la dreta més dura és una esquerra insuficient, sotmesa als interessos dels poderosos, i sorda a les demandes del poble català. I amb aquest context, ens plantem davant d’unes eleccions que molta gent del nostre país viu amb por, apatia i desencís.

Però el 23 de juliol no ens podem jugar només la tria entre l’horror del feixisme o el desànim d’una esquerra tèbia i covarda amb els poderosos. Necessitem més opcions sobre la taula. Ens cal recuperar l’empenta demostrada per l’independentisme com a projecte per a la majoria. La finestra no està mai del tot tancada si ens decidim a obrir-la de bat a bat. Caldrà plantar cara i denunciar la seva monarquia corrupta, el seu vassallatge a les grans empreses que cada dia guanyen més a costa d’apujar-nos els preus, la seva indiferència a les morts al Mediterrani i a les fronteres, la seva ofensiva contra els nostres drets.

I és en aquesta tessitura que la CUP decideix participar de les eleccions d’aquest 23 de juliol, i decideix bastir la candidatura per fer un forat al dilema de “o l’extrema dreta o el PSOE”, un forat ben gran on es parli d’independència, de drets i llibertats, de solidaritat i d’horitzons d’una vida millor.

La història recent ens demostra que hem avançat quan, des de la defensa de la sobirania, el Parlament ha legislat per l’accés a l’habitatge, per combatre la crisi climàtica, per polítiques feministes i per mantenir viva la nostra llengua. Hem avançat quan ho hem fet plegats des de la mobilització als carrers, l’organització popular i el conflicte obert amb l’estat. I, des de l’autocrítica necessària, encara pensem que aquesta és la millor recepta pel nostre poble.

Fem una crida a organitzar-nos, a construir, a plantar cara, a reivindicar els nostres drets, a no deixar-nos trepitjar. Com deia Salvador Seguí, nosaltres volem ser l’altaveu de qui no es rendeix i creu en el poble com a motor de les grans transformacions.

Aquestes eleccions no canviaran la història, ja que la història la fem els pobles, però sense dubte continuen sent una batalla perquè les institucions no estiguin en mans d’aquells que volen un món estret, autoritari i conservador.

Un vot a la CUP és un vot per reivindicar, amb orgull i sense complexos, l’independentisme i l’esquerra anticapitalista i feminista. La de l’1 d’octubre i el 8M, la de les vagues històriques, l’antirepressiva, la de la lluita per l’habitatge i els serveis públics, la defensa de la terra i del català.

Un vot a la CUP és un vot per plantar cara, perquè davant la por i l’abisme podem reprendre juntes el camí.

El 23J plantem cara juntes!

les nostres candidates

BARCELONA

Albert Botran Pahissa

Molins de Rei, 1984

Militant de la CUP i de Poble Lliure, és diputat al Congrés des de 2019 i anteriorment havia estat Diputat al Parlament de Catalunya i membre del Secretariat Nacional de la CUP. Historiador i autor de diversos llibres com Independència és revolució. La sobirania en un món en crisi (2022); Unitat Popular. La construcció de la CUP i l’independentisme d’esquerres (2012); Introducció a la història dels Països Catalans (2014); o Eva Serra: per la revolució catalana (2020). Escriu quinzenalment a El Temps.

BARCELONA

Laura Fernández Vega

Sant Boi de Llobregat, 1991

Cambrera, amb estudis en dret. Militant de l’Esquerra Independentista, forma part del Centre d’Estudis d’Unitat Popular i ha participat del Consell Assessor del Pla Pilot de la Renda Bàsica Universal. Ha militat a espais de promoció cultural autogestionats, feministes i en defensa de l’habitatge.

GIRONA

Mireia Vehí Cantenys

Girona, 1985

És militant de la CUP i diputada al Congrés dels Diputats des de 2019. Va ser diputada al Parlament de Catalunya a la XI Legislatura i membre del Secretariat Nacional. És sociòloga, amb especialització en estudis de gènere i migracions. Com a militant ha treballat en l’àmbit antiracista, feminista, de defensa de drets fonamentals i de construcció de moviment popular.

TARRAGONA

Edgar Fernàndez Blàzquez

Reus, 1988

Militant de l’Esquerra Independentista des de fa més de 20 anys, actualment forma part del Secretariat Nacional de la CUP. Ha estat regidor a Reus des del 2015 fins al 2023. Té estudis en psicologia i educació social. Ha treballat en diferents projectes del tercer sector amb persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat i ha format participats de moviments per garantir el dret a l’habitatge i en espais en clau antifeixista.

LLEIDA

Esther Sancho i Cepero

Barcelona, 1974

Advocada associada a un despatx col·lectiu en defensa dels drets i municipalisme. Membre de la Comissió DDHH del ICALL, cofundadora d’Advocacia per la Democràcia. Advocada de l’AMI. ha estat membre de la Comissió de Consultes Populars del Parlament de Catalunya a la XI legislatura i que he assessorat diverses ILP al Parlament i al Congreso. Militant de l’Esquerra independentista i membre del Grup Feminista de Ponent.

Barcelona

1. Albert Botran Pahissa. 
2. Laura Fernández Vega. 
3. Ignasi Bea Segui. 
4. Carla Dinarès Ayats.
5. Aleix Auber Álvarez. 
6. Roser Valverde Lojo. 
7. Albert Noguera Fernández.
8. Maria Esther de Alcázar Fabregat. 
9. Jordi Masdeu Valverde. 
10. Núria Gibert Dasca. 
11. Jordi Sala Dosaigües. 
12. Patricia Sillah Xiberta.  Santacatalina Ubiedo (Indep).
13. Josep Maria Gontan Ferrer.
14. Georgina Monge López. 
15. Jordi Estivill Castany.
16. Isabel Llari Joya.
17. Jaume Fons Esteve. 
18. Núria Araüna Baró. 
19. Jaume Casals Ció. 
20. Júlia Vigó Pascual. 
21. Jesús Sánchez-marin Sànchez. 
22. Thaïs Maria Cloquell Villarte.
23. Lluís Perarnau Reyes.
24. Montserrat González Illa.
25. Guiu Mons Roura.
26. Susana Moreno Blanco.
27. Adrià Guimerà Martínez.
28. Raquel Montoya Campos.

Girona

1.Mireia Vehí Cantenys.
2. Robert Sabater Costa.
3. Montserrat Vinyets Pagès.
4. Non Casadevall Sala.
5. Laia Pèlach i Saget.
6. Ignasi Sabater Poch

 

Tarragona

1.Edgar Fernández Blázquez.
2. Josepa (Pepa) Plana Llort (Indep).
3. Carlos Herédia Crusells (Indep).
4. Maria de los Dolores Santacatalina Ubiedo (Indep).
5. Andreu Escolà Llevat (Indep).
6. Judit Cañís Olivé (Indep).

 

Lleida

1. Esther Sancho i Cepero.
2. Sebastià Mata i Molinero.
3. Núria Sauquillo i Guerra.
4. Arnau Quingles i Colell

el material de campanya