La CUP condemna l'actuació policial durant les concentracions d'ahir

Foto de Jordi Borràs

Foto de Jordi Borràs 

 
Davant les actuacions d’ahir per part del cos de Mossos d’Esquadra, la CUP manifesta que: 
 
  • Denunciem la violència policial totalment desproporcionada amb les persones manifestants que, en molts casos, va vulnerar els principis de garanties de drets: els agents dels Mossos d’Esquadra portaven pistoleres de bales de goma – prohibides pel Parlament de Catalunya durant la X legislatura -, en ocasions van utilitzar les porres per sobre de la cintura i fins i tot, a la ciutat de Barcelona van generar el pànic amb les furgonetes, amenaçant als manifestants d’atropellar-los. 
  • Exigim explicacions públiques a tota la cadena de comandaments de l’operatiu d’ahir – responsables de l’incompliment dels propis protocols de MMEE –  i del Senyor Millo, de qui en demanem la seva dimissió, així com la fi del segrest de les insitucions catalanes per part de l’Estat Espanyol.
  • Volem mostrar tota la solidaritat amb les més de 80 persones ferides arreu del territori i les tres persones detingudes a Barcelona. 
  • Expressem tot el nostre suport a les persones i organitzacions que s’han llençat a la protesta pels presos polítics i persones exiliades, en contra de la repressió i pels drets democràtics. La CUP està al costat de les que lluiten ara i sempre a favor dels drets socials, civils i polítics. Gràcies per sortir als carrers, a les carreteres, als balcons, a les places.
  • Finalment, volem reiterar el nostre compromís amb la desobediència civil no violenta com a estratègia col·lectiva d’acció política.

Atentes a les noves convocatòries i visca la primavera catalana!

 

Denunciem la violència policial totalment desproporcionada amb les persones manifestants que, en molts casos, va vulnerar els principis de garanties de drets