El Secretariat Nacional de la CUP emplaça el conjunt de la militància a obrir un procés de debat estratègic profund del projecte de la Unitat Popular

Nacional

L’organització preveu arrancar aquest procés a la tardor, un cop validat pel Consell Polític. Un debat que es preveu que s’allargui fins al maig de 2024.


Un procés de refundació, que ha de ser aprovat aquesta tardor, s’allargarà fins al maig de 2024 i culminaria amb una Assemblea Nacional

El Secretariat Nacional de la CUP ha fet una crida el conjunt de la militància a obrir un procés de refundació, de l’organització i de l’espai de la unitat popular, per encarar el nou cicle polític en el qual està immers el país. En una carta, fent autocrítica i recordant que els seus càrrecs són en mans de la militància, asseguren que no s’ha fet una “bona lectura de la situació, del clima, del moment, de l’esgotament i del cansament” del moment polític actual i que no s’ha estat a l’altura a l’hora de “construir aquells espais i estructures necessàries per fer salts qualitatius a escala organitzativa i a escala política”.

En aquesta missiva, dirigida al conjunt de la militància, s’insta a obrir “un procés de debat estratègic profund, amb la complexitat i els espais necessaris, que permetin un procés de refundació del projecte de la unitat popular”. Un procés que l’actual Secretariat Nacional vol emprendre amb “la màxima participació i obertura possible” i planteja l’organització de “grups de treball, espais de debat i congressos territorials/nacionals”. Finalment, proposen la culminació d’aquest debat en una Assemblea Nacional on emplacen a renovar la proposta ta estratègica i organitzativa dels anticapitalistes, així com la seva direcció. 

Un procés en marxa des de l’abril

Aquest procés de debat intern de l’organització, que es va posar en marxa el passat mes d’abril i estava previst arrancar just després de les eleccions municipals, es va veure estroncat per la convocatòria de les eleccions espanyoles. A l’abril ja es plantejava diverses qüestions entre elles: érem davant del final de cicle polític,  que calia adequar l’organització a la nova conjuntura i a les noves necessitats i que calia definir un nou full de ruta per sortir del bloqueig polític en el qual es troba el país.

És per motiu que l’organització preveu arrancar aquest procés a la tardor, un cop validat pel Consell Polític. Un debat que es preveu que s’allargui fins al maig de 2024:  “Creiem fermament que la CUP pot i ha de ser una eina útil que cal esmolar” ha assegurat la comunicació del Secretariat Nacional de la CUP.

Un procés de debat estratègic profund, amb la complexitat i els espais necessaris, que permetin un procés de refundació del projecte de la unitat popular
25 de juliol de 2023