La CUP s’erigeix com el vot segur per la independència als Ajuntaments del país

Nacional

Els cupaires han advertit que qualsevol vot d’esquerres i independentista que no vagi a la CUP quedarà en “paper mullat” Els anticapitalistes s’han reivindicat com […]


Els cupaires han advertit que qualsevol vot d’esquerres i independentista que no vagi a la CUP quedarà en “paper mullat”

Els anticapitalistes s’han reivindicat com el vot útil d’esquerres i independentista davant la sociovergència d’Esquerra Republicana i Convergència. Els anticapitalistes asseguren que tots aquells vots independentistes que no vagin a la CUP es perdran: “Qui no vulgui que el seu vot vagi a parar a partits que s’avergonyeixen d’enlairar l’estelada, qui no vulgui que el seu vot quedi en paper mullat, que voti a la CUP“, en paraules del diputat al Parlament, Carles Riera, en un acte de campanya a Vic. Allà, també hi ha participat la diputada, Montserrat Vinyets, qui ha assegurat que “l’alternativa seriosa” passa per la CUP perquè ha dit “tenim un projecte sòlid passa per no equiparar progrés amb creixement”.

En aquest sentit, els cupaires han insistit que els vots dirigits a En Comú Podem i ERC són vots en mans dels socialistes i al servei de la Patronal. Carles Riera, ho ha dit així; “Perquè què fan els Comuns allà on governen? Posar-se al servei del PSC. Què fa ERC a la Generalitat de Catalunya? Governar amb el programa del PSC. Un programa que també és el de la patronal i de l’ ‘Agenda del Reecuentro’ de Pedro Sánchez amb macroprojectes que trinxen el territori i precaritzen a la gent del país”. En aquest sentit, Montserrat Vinyets, també ha carregat durament contra el govern d’ERC ha assegurat que “és el primer de la classe en anar pactant que es facin macroprojectes amb l’estat” i els ha acusat de voler “carregar-se tot l’espai agrari que durant anys des del municipalisme ells havien defensat”.

Finalment, Riera s’ha referit a les propostes que els cupaires han tirat endavant durant els últims anys a les institucions; el referèndum del primer d’octubre, el debat sobre la RBU, la Llei Catalana d’habitatge, entre altres. “Quan som decisius ens plantegem una alternativa, una alternativa que fa por als de dalt” ha conclòs el diputat.

Per la seva banda, la candidata a l’alcaldia de la CUP de Vic, Carla Dinarés, ha llençat un missatge en clau local: “Vic és una de les poques ciutats del Principat on sempre han governat els mateixos, és l’hora del canvi, és l’hora de capgirar a l’esquerra l’Ajuntament de Vic, revertir la segregació, les externalitzacions i les privatitzacions”. “Hem liderat l’oposició i tenim un projecte polític clar i sòlid que ens permet posar a les persones al centre“, ha conclòs Dinarés.

25 de maig de 2023