Unes 120 persones es retraten per la CUP de Sabadell

Nacional

Més d’un centenar de persones s’han retrat aquest dissabte en suport a la CUP de Sabadell, que ha presentat la llista electoral que concorrerà a […]


Més d’un centenar de persones s’han retrat aquest dissabte en suport a la CUP de Sabadell, que ha presentat la llista electoral que concorrerà a les eleccions municipals del 22 de maig. Tots els reunits s’han fotografia a la Plaça de Sant Roc.

Pau Comellas i Ernest Espinós, que va ser president de la FAV, encapçalen la llista que tanca l’exregidor Xavi Oca. Maria Mena, jove activista del Moviment Popular de Sabadell que ocupa el tercer lloc de la candidatura, ha estat l’encarregada de presentar la llista de la CUP de Sabadell a les eleccions del 22 de maig.

Mena ha destacat, en primer lloc, que es tracta d’una candidatura que representa en bona part el conjunt dels sectors socials que treballen des de la base per la transformació social i la construcció nacional, i on la militància de la CUP és minoritària, ja que la majoria dels candidats provenen de diferents entitats i col·lectius ciutadans.

A continuació, Ernest Espinós, històric dirigent del moviment veïnal a Sabadell, ha explicat els seus motius per apostar per la CUP com a eina per intervenir políticament des de les institucions. ‘Després d’anys de coincidir amb la gent de la CUP en diferents lluites reivindicatives, se’m va fer evident que aquesta era l’opció per defensar un nou model de societat’, ha afirmat.

Finalment, l’alcaldable, Pau Comellas, ha assegurat que defensarien de manera valenta i sense embuts els punts fonamentals del programa de transformació que presenta la CUP, com la defensa de la igualtat i els drets socials, la defensa del rodal i l’espai públic, el suport al teixit associatiu, la democratització i la transparència en la política municipal i l’avenç cap a la independència dels Països Catalans.

Comellas ha declarat que ‘Sabadell necessita una rebolcada democràtica que foragiti el PSOE i el PP del govern municipal i la CUP en serà la garantia’. En aquest sentit, s’ha compromès a que la CUP no donarà l’alcaldia a aquests dos partits ni per activa ni per passiva.

2 d'abril de 2011