La CUP participa a l’acampada Iraultxa Txikien d’Euskal Herria

Nacional


La CUP va participar durant el cap de setmana del 21 al 23 de setembre a Zubieta a l’Acampada de les petites revolucions (Iraultxa Txikien Akanpada), un esdeveniment organitzat pel col·lectiu Lurralde Askea amb l’ajuda d’altres activistes vinculades al moviment popular d’Euskal Herria. 

L’acampada tenia per objectiu seguir teixint la xarxa del moviment popular i consistia en  diverses xerrades i tallers per intentar reflexionar i reflexionar col·lectivament al voltant d’elements tan importants com són: com fer front a les agressions masclistes dins dels nostres col·lectius, quina és la nostra relació amb les institucions governades per forces polítiques del moviment, com podem avançar en la construcció d’un moviment popular tan allunyat de la diversitat del nostre país o quines són les alternatives transformadores de l’economia que s’estan impulsant des de el territori.

Les organitzadores van convidar a la CUP a participar d’una taula al voltant dels aprenentatges adquirits durant els darrers anys al voltant del nostre treball en l’articulació del moviment popular independentista. Durant més de tres hores vam xerrar, amb una forta participació del públic assistent, amb altres col·lectius i forces polítiques d’ Euskal Herria. La xerrada va girar al voltant de com es pot aprofitar el coneixement col·lectiu que hem generat des de la nostra experiència en el moviment popular a Euskal Herria. Els aprenentatges de l’Esquerra Independentista no son patrimoni propi, i tot i que la seva generació està vinculada a un context polític i social concret, les eines creades, les decisions preses i la nostra activitat al carrer són un coneixement que volem compartir amb altres moviments transformadors d’arreu del mon, i molt especialment amb Euskal Herria, una terra que ha estat referent i companya de lluites durant molts anys.

Pero no tot va ser debat, també hi va haver espai per la mobilització. Zubieta va ser el lloc escollit per fer l’acampada degut al seu simbolisme. Al terme municipal s’ubica un dels projectes estrella del capitalisme més destructiu que sacseja Euskal Herria, la construcció d’una incineradora de residus. Una incineradora que la darrera legislatura havia estat aturada per l’acció conjunta del moviment popular i EH Bildu, però que en tornar al poder el PNB havia tornat a posar en marxa les obres de construcció. Aquesta manifestació va ser reprimida per les forces policials al servei del PNB, causant un bon número de ferides, però ens serveix per recordar-nos que només des de la mobilització i l’acció conjunta dels moviments populars podem aconseguir plantar cara al capitalisme.

De l’acampada tornem amb una motxilla plena de reflexions i experiències dels darrers temps a Euskal Herria. Certament, la situació política i social és molt diferent, però les preguntes plantejades són molt semblants i les reflexions que vam tenir l’oportunitat d’escoltar són una font que ens permet avançar en les respostes que cerquem per construir un moviment popular que pugui ser la base d’una alternativa de transformació social i politica que posi fre al capitalime patriarcal que pretén fer-nos oblidar que del què es tracta és de parlar de vida, de les nostres vides.

10 d'octubre de 2018