La CUP crida a seguir la vaga contra el genocidi a Palestina

Nacional

Les diputades de l’organització anticapitalista, tot i no tenir el dret de vaga reconegut, no assistiran al Parlament i seguiran la jornada de lluita. El sou que se’ls descomptaria serà donat a la Comunitat Palestina de Catalunya


La CUP es suma a la jornada de vaga d’avui contra el genocidi a Palestina convocada per la CGT i Solidaritat Obrera. Una jornada de lluita amb el poble palestí per denunciar el genocidi que s’està cometent per part de l’Estat d’Israel contra la població palestina, que implica l’assassinat de desenes de milers de persones a la franja de Gaza, mitjançant l’ús continuat sobre zones urbanes de tota mena d’armes de guerra, la privació d’entrada de subministraments bàsics com ara medicaments i aliments, la destrucció sistemàtica d’infraestructures civils crítiques, i el desplaçament forçat i aleatori de població civil. 

Així doncs, els diputats cupaires no assistiran avui al Parlament de Catalunya per   participar, al llarg del dia, de les diverses convocatòries d’arreu del territori. Entre elles, la manifestació unitària  “Contra els genocidis i el colonialisme, aturem-ho tot!” d’avui a les 17:30h a Jardinets de Gràcia de Barcelona. El sou proporcional que s’hauria de descomptar a les quatre diputades per fer vaga, així com de la resta de persones alliberades de l’organització serà donat a Comunitat Palestina de Catalunya, a Coalició Prou Complicitat amb Israel i als organitzadors de la vaga (la donació total serà de 1.200€).  

Des de la CUP, també incideixen en la crítica i denúncia a la Unió Europea i a l’Estat espanyol per permetre i alentar aquesta situació, finançant l’estat i l’exèrcit d’Israel, venent-li armament de guerra i components per a la fabricació d’aquest, mantenint tots els seus compromisos financers i de defensa malgrat les flagrants violacions dels drets humans que està cometent.

27 de setembre de 2024