Aclariments en relació a les converses entre la CUP-CC i Junts pel Sí

Nacional

Davant de les interpretacions que fan alguns mitjans sobre les converses entre la CUP-CC i Junts pel Sí, i de les declaracions en campanya d’alguns […]


Davant de les interpretacions que fan alguns mitjans sobre les converses entre la CUP-CC i Junts pel Sí, i de les declaracions en campanya d’alguns polítics, volem fer alguns aclariments i recordar com la CUP-CC està encarant aquest procés:

– Ens preocupen les declaracions que han fet alguns representants de Junts pel Sí en relació a les converses que s’estan mantenint i al fet que assegurin que s’han arribat a acords concrets, per exemple en matèria educativa. La CUP-CC alertem que són informacions distorsionades i fins i tot falses. Ens preocupa el contrast entre les expectatives que s’estan generant a nivell mediàtic de l’assoliment imminent d’un acord i la realitat d’unes converses en què és complex d’avançar. Malgrat les dificultats que de vegades sorgeixen, l’equip de converses de la CUP-CC treballa intensament per assolir una proposta d’acord.

– Lamentem l’ús partidista de la recerca d’un acord per fer efectiva la ruptura i avançar cap a la independència que estan fent algunes formacions durant la campanya electoral pels comicis espanyols del 20D.

– La CUP-CC hem designat un equip de converses per tal d’obtenir una oferta per part de Junts pel Sí com a tard el 22 de desembre per tal que la puguem traslladar a la militància. Serà el diumenge 27 de desembre quan la militància i simpatitzants de les organitzacions que conformem la CUP-CC avaluarem en Assemblea Nacional aquests acords i prendrem decisions tant en relació a l’oferta política com a la presidència.

– La CUP-CC recordem que, d’acord amb les opinions expressades per la militància als diversos espais de debat de la CUP-CC, treballem per obtenir una proposta d’acord que, d’una banda, es concreti en unes bases polítiques amb un pla de xoc, procés constituent i ruptura, i, de l’altra, en l’assoliment d’una figura de president de consens alternativa a Artur Mas.

CUP-Crida Constituent
16 de desembre de 2015

16 de desembre de 2015