L’aposta de la CUP és una estratègia concertada de desobediència civil i institucional

Nacional

Un nou referèndum d’autodeterminació apareix com una possibilitat lligada a la intervenció de la comunitat internacional

 


En relació a la notícia apareguda a l’Ara que fa referència a que la CUP estaria recuperant l’opció de celebrar un nou referèndum, la CUP vol fer arribar les següents consideracions.

1. En primer lloc, dir que la CUP no ha aprovat cap nou full de ruta. La CUP va aprovar, en el darrer Consell Polític, un document en què apunta 10 punts, polítics i organitzatius, per explorar la possibilitat de construir una alternativa política de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Deu punts polítics i organitzatius que la CUP està treballant i que sotmetrà a votació en la seva Assemblea Nacional, el proper mes de juliol.

2. La CUP es reafirma en la necessitat d’apostar per una estratègia concertada de la forma més àmplia possible que, davant del bloqueig i la repressió de l’Estat espanyol, es fonamenti en la desobediència civil i institucional per tal de possibilitar l’exercici del dret a l’autodeterminació, així com en la satisfacció d’un programa de mesures en matèria de drets civils, socials i polítics. És només en el context del desplegament d’una estratègia de desobediència civil i institucional, i en el context també d’una intervenció de la comunitat internacional com a conseqüència d’aquest escenari, en què la CUP no descarta l’organització d’un nou referèndum d’autodeterminació.

3. En el moment actual la CUP considera que els escenaris de resolució del conflicte democràtic amb l’Estat espanyol són lluny de ser possibles, degunt en primer lloc al tancament en banda per part de l’Estat espanyol i els seus aparells contra l’exercici del dret a l’autodeterminació per part dels i les catalanes, però també degut a debilitats pròpies del moviment per l’autodeterminació. Aquestes debilitats allunyen la possible intervenció de la comunitat internacional, necessària per una resolució definitiva d’aquest conflicte en clau d’autodeterminació.

4. FInalment, la CUP es reafirma en el seu compromís en la desobediència civil i institucional, i posa les seves més de 200 candidatures municipals al servei d’una estratègia que posi els Ajuntaments com un dels elements fonamentals per a la construcció de sobiranies al servei de les classes populars i treballadores, i al servei també de l’exercici del dret a l’autodeterminació.

 

5 de maig de 2019