Berga: La CUP lamenta que l’Ajuntament de Berga insisteixi en convidar la Guàrdia Civil a la Patum

Nacional

La Candidatura d'Unitat Popular lamenta profundament l'actitud submisa de l'Ajuntament de Berga que s'entesta en convidar els representants de la Guàrdia Civil als actes lúdics […]


La Candidatura d'Unitat Popular lamenta profundament l'actitud submisa de l'Ajuntament de Berga que s'entesta en convidar els representants de la Guàrdia Civil als actes lúdics i protocol·laris de la ciutat.

Creiem que un cos que ha acumulat tan alta quota de rebuig entre la ciutadania produit per les seves accions de repressió contra el poble català no mereix l'acte de vassallatge que els seguirà retent l'Ajuntament de Berga.
 
En el Ple municipal del passat dijous, el grup municipal de Convergència i Unió va votar en contra una moció de la CUP per tal que aquest acte de servilisme humiliant se seguís desenvolupant, per vergonya dels berguedans i per escarni d'aquelles famílies que han patit la repressió d'aquest cos, tant en el regim franquista com en l'actual. No cal anar a èpoques gaire remotes, l'any 1992, membres d'aquest cos van torturar una trentena d'independentistes catalans, acció que va comportar la condemna del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg.
 
També lamentem l'actitud del regidor d'Esquerra Republicana que es va desentendre del cas i va optar per no votar res.
 
Una segona moció de la CUP qüestionava la presència també de membres del Mossos d'Esquadra al balcó presidencial, així com la dinàmica d'invitacions amb caràcter propagandístic, especialment en períodes electorals.
 
En un altre ordre de coses la CUP volem mostrar la nostra estupefacció pel fet que cap dels altres grups municipals van detectar que la documentació que acompanyava la proposta de modificació del POUM que afecta el càmping era errònia i no era vàlida per fer una anàlisi coherent del cas. Ens estranya molt que aquests grups municipals es posicionin i emetin el seu vot sense haver pogut conèixer el què s'està votant.
 
Podeu descarregar-vos les mocions que vam presentar ahir clicant a: MOCIÓ 1MOCIÓ 2 
 
Berga, 7 de maig de 2010
10 de maig de 2010