Bescanó: 150 persones participen a la caminada en defensa del territori a Bescanó

Nacional

La CUP organitza una caminada amb el suport de la Plataforma No a la MAT per copsar sobre el terreny els efectes devastadors que està […]La CUP organitza una caminada amb el suport de la Plataforma No a la MAT per copsar sobre el terreny els efectes devastadors que està causant la construcció de la línia de 400 KV al seu pas pel terme municipal de Bescanó. Els independentistes reclamen un referèndum popular sobre la línia.

Aquest diumenge 21 de desembre la candidatura d'Unitat Popular (CUP) amb el suport de la Plataforma No a la MAT ha organitzat una caminada en defensa del territori que ha comptat amb la participació de fins a 150 persones.


Els manifestants han  fet una passejada per diferents indrets del terme municipal de Bescanó ubicats a l'entorn de la Rectoria de Vilanna i han tingut la possibilitat de visualitzar l'impacte paisatgístic i ambiental que ha generat la instal·lació de les primeres  grans torres metàl·liques que han de subjectar els cables de la MAT. Així mateix, també han visitat els terrenys on s'ubicarà la futura subestació elèctrica i la central tèrmica de cicle combinat.


El representant de la Plataforma No a la MAT ha explicat que amb l'actual model energètic centralitzat i controlat per les grans multinacionals de l'energia,les comarques gironines patiran un fort impacte ambiental i social al situar-se en un punt estratègic de l'anomenada anella energètica mediterrània, autèntica aposta estratègica dels estats espanyol i francès per a satisfer els lobys vinculats a l'energia.


Després d'haber desplegat una gran pancarta en una de les torres, la CUP ha denunciat la política submisa i covarda del Govern d'esquerres i ecologista de la Generalitat de Catalunya, que una vegada més s'ha doblegat davant de les exigències dels poderosos. Finalment la CUP  ha reclamat una nova cultura de l'energia i del territori i ha proposat una consulta popular per a decidir sobre la línia de 400KV.


 


Per veure fotos visiteu :


 


http://picasaweb.google.com/CUPBescano/CaminadaMAT211208#

22 de desembre de 2008