CiU i PP veten la moció de la CUP de Girona sobre Fraga i la impunitat franquista

Nacional

Els dos partits també s’alien per aturar mesures contra la privatitació en la sanitat i pel dret a l’habitatge El Ple municipal de l’Ajuntament de […]


Els dos partits també s’alien per aturar mesures contra la privatitació en la sanitat i pel dret a l’habitatge

El Ple municipal de l’Ajuntament de Girona celebrat ahir va ser marcat per l’aliança entre els grups de CiU i PP, que van impedir que prosperessin diverses propostes impulsades per la CUP i altres grups de l’oposició. D’una banda, els dos partits van posar-se d’acord per vetar la moció d’urgència presentada per al CUP arran de la mort de Manuel Fraga Iribarne. La moció, que no va poder-se ni debatre, denunciava que Fraga hagués acabat els seus dies sense ser jutjat pel seu paper durant el franquisme. També demanava a la Fiscalia General de l’Estat que perseguís i jutgés els darrers càrrecs de la dictadura que encara resten vius. El regidor i portaveu de la CUP, Jordi Navarro, va acusar CiU de ‘tapar les vergonyes al PP’, i de ser ‘còmplices del silenci i la desmemòria que s’ha promogut durant aquests anys a l’Estat espanyol sobre aquest tema’.

CiU i PP també es van aliar perquè no prosperessin dues mocions de caire social. La primera, presentada per la CUP, demanava un posicionament de l’Ajuntament de Girona contra les retallades en la sanitat, i que el consistori gironí es posicionés contra el pla pilot i la reestructuració empresarial que durant els pròxims mesos pot afectar l’hospital Trueta i diversos CAP de la regió sanitària de Girona. L’altra moció, presentada pel grup d’ICV-EUiA i que tenia el suport de la CUP, demanava la creació d’una oficina d’intermediació hipotecària per fer front a les situacions de desnonament i per garantir el dret a l’habitatge.

Preguntes de la CUP

A més d’aquestes mocions, el grup municipal de la CUP va fer diverses preguntes sobre temes de ciutat. En matèria de barris, els regidors de la CUP van demanar que s’atenguin algunes demandes de les veïnes i veïns de Sant Daniel sobre els accessos a la vall i el manteniment del CREC. També es va demanar un local social a Palau Sacosta, i que s’habiliti un punt d’electricitat a la pista de bàsquet d’aquest sector. El regidor Carles Bonaventura (RCat) va demanar que l’Ajuntament trenqui les relacions amb la Fundació Príncep de Girona per la seva possible vinculació amb el cas Urdangarin. També es van formular preguntes de matèria ambiental, concretament sobre els llums de Nadal, el canvi climàtic i la gestió de residus. Finalment, Jordi Navarro va demanar a l’Ajuntament que intercedeixi amb l’empresa Eulen, encarregada de la neteja d’alguns equipaments municipals, perquè s’aturi la repressió sindical que està aplicant contra algunes treballadores, i que s’exigeixi la readmissió d’Ana Pozo, la treballadora acomiadada recentment.

17 de gener de 2012