COMUNICAT | Sobre l’acord amb Endesa per la condonació del deute de les famílies vulnerables

Nacional

Sobre l’acord assolit entre la Generalitat, les administracions locals, les entitats socials i Endesa per eixugar el deute a les més de 35.500 famílies afectades per la pobresa energètica, la CUP-NCG vol manifestar que: 

 


  1. Celebra que es condoni el deute a les famílies afectades i evidencia que aquesta victòria parcial és mèrit de les entitats en contra de la pobresa energètica i el moviment veïnal, que porten anys fent front a la situació i lluitant perquè el deute no recaigui sobre les persones en situació de vulnerabilitat.
  2. Malgrat consideri que és una bona notícia que finalment s’hagi aplicat la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica  i que sigui Endesa qui assumeixi la major part del deute, critica que s’hagi trigat tant a fer ús de la regulació, deixant a milers de famílies a la intempèrie durant tot aquest temps. 
  3. Endesa té prop de 1.000 milions d’euros de beneficis nets anuals, i per tant, la candidatura considera que és l’empresa qui hauria d’assumir el 100% del deute acumulat i no les administracions públiques, tal i com fixa l’acord.
  4. Tot plegat evidencia la importància d’impulsar una empresa energètica pública catalana, tal com incorpora l’acord entre la CUP i ERC, per tal que un bé essencial com la llum sigui de titularitat i gestió pública i se’n garanteixi l’accés universal a totes les llars de Catalunya i es faci front a la pobresa energètica. 

 

29 de març de 2021