Comunicat del primer aniversari de les sentències contra el dret a l’autodeterminació

Nacional

Un any després de la publicació de les sentències del judici contra l’autodeterminació per part del Tribunal Suprem, la CUP vol manifestar que:  Mostra tota […]


Un any després de la publicació de les sentències del judici contra l’autodeterminació per part del Tribunal Suprem, la CUP vol manifestar que: 

  1. Mostra tota la solidaritat antirepressiva als presos i preses polítiques i a les exiliades, així com a les milers de persones represaliades en el marc del procés per l’autodeterminació de Catalunya. També a Dani Gallardo, empresonat a Alcalá-Meco des de fa gairebé un any per haver-se manifestat a Madrid en suport de Catalunya després de la sentència del Tribunal Suprem espanyol contra el procés.
  2. El judici contra el dret a l’autodeterminació i les sentències van ser i segueixen sent avui una mostra més de la set de venjança de l’estat espanyol i dels seus aparells judicials, que ha estat traduïda en una macro causa general contra el dret d’aquest poble a decidir lliurement el seu futur polític. 
  3. Amb les sentències emeses pel Tribunal Suprem, l’estat espanyol va validar un marc repressiu altíssim dirigit contra qualsevol voluntat popular d’autotutelar-se davant les lleis injustes i a limitar el dret a la protesta, el dret a la llibertat d’expressió i la gestió de la dissidència política. 
  4. De Salses a Guardamar, el futur d’aquest poble correspon a la seva gent decidir-lo i en aquest sentit, reivindiquem la mobilització i l’autoorganització popular com a via necessària per defensar, exercir i assolir aquells drets que ens són negats. És per això que assumim la responsabilitat que ens pertoca per teixir una alternativa al partits actuals del Govern de la Generalitat que pugui ser decisiva per avançar amb la ruptura amb l’Estat.
  5. Continuem denunciant que la repressió no ve única i exclusivament per part de l’aparell de l’Estat sinó que també és duta a terme pels Mossos d’Esquadra i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Així doncs, exigim que s’aturi la repressió per part dels partits de Govern cap al moviment independentista així com el moviment popular que defensa drets socials al conjunt del nostre país.
  6. Cal una ofensiva perquè una amnistia col·lectiva i que afecti a totes les persones represaliades (preses, exiliades i investigades en aquesta macro causa) esdevingui el marc i motor d’un nou exercici del dret a l’autodeterminació. 

 

14 d'octubre de 2020