Comunicat sobre la inhabilitació del president de la Generalitat

Davant la notificació de la condemna del TSJC de 18 mesos d’inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra, la CUP vol:  Mostrar […]


Davant la notificació de la condemna del TSJC de 18 mesos d’inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra, la CUP vol: 

  1. Mostrar tota la solidaritat antirepressiva al president Quim Torra. 
  2. Denunciar les limitacions i la vulneració de la llibertat d’expressió per part de la justícia espanyola en el darrer cicle polític. Les imposicions de la Junta Electoral als mitjans de comunicació públics, als ajuntaments i a les institucions públiques, les prohibicions i els requeriments del Tribunal Constitucional al Parlament i a la Mesa per impedir el debat polític, evidencien la deriva autoritària de l’aparell judicial de l’estat espanyol i la persecució de la dissidència política. L’Estat pretén imposar per via judicial el que és incapaç de guanyar democràticament a les urnes, alterar l’aritmètica parlamentària i anul·lar la sobirania del poble de Catalunya. 
  3. Constatar que existeix una causa general contra el moviment independentista i que l’aparell repressiu de l’Estat aplica el dret penal a l’enemic amb una funció exemplificant i amb la voluntat d’impedir que es qüestioni la unitat territorial. 
  4. Reivindicar que el dret a l’autodeterminació i l’amnistia de totes les represaliades polítiques són la clau per la consecució dels drets socials, civils i polítics i per resoldre el conflicte democràtic amb l’Estat. 
  5. Donar suport a les convocatòries i sumar-se a les mobilitzacions populars de rebuig a aquesta sentència que pretén limitar, un cop més, la voluntat popular sorgida de les urnes. 

 

19 de desembre de 2019