COMUNICAT: RESPECTE A LES PRIMERES REUNIONS AMB AGENTS POLÍTICS

Nacional, ParlamentLa CUP-DT ha celebrat les primeres reunions amb ERC, Junts+ i els Comuns. Els anticapitalistes consideren que els resultats de les eleccions del passat 12 de maig han de comportar una anàlisi profunda tant en l’àmbit social com polític i en aquestes trobades han fet arribar la preocupació per l’augment de la representació de la dreta i l’extrema dreta a l’arc parlamentari català, així com la baixada d’opcions independentistes i d’esquerres en els comicis.


La CUP-DT ha celebrat les primeres reunions amb ERC, Junts+ i els Comuns. Els anticapitalistes consideren que els resultats de les eleccions del passat 12 de maig han de comportar una anàlisi profunda tant en l’àmbit social com polític i en aquestes trobades han fet arribar la preocupació per l’augment de la representació de la dreta i l’extrema dreta a l’arc parlamentari català, així com la baixada d’opcions independentistes i d’esquerres en els comicis.

Per això la CUP ha traslladat a aquestes forces polítiques la necessitat de treballar per tal que la Mesa del Parlament serveixi per garantir drets, defensar la sobirania del Parlament, els drets dels seus diputats i diputades i fer front a la repressió de l’Estat. Tot reconeixent la Mesa com una peça clau a l’hora d’emprendre accions relatives a les resolucions del Tribunal Constitucional sobre drets i deures dels diputats i diputades –com en el cas de la delegació de vot o la votació telemàtica en casos d’exili  o de defensar la sobirania del Parlament.

Respecte a PSC i Junts, les dues forces polítiques que s’estan posicionant per optar a governar el Parlament, els cupaires critiquen que ambdues forces tenen programes i polítiques similars tant en el terreny de l’impuls del Hard Rock i les carreteres, en el terreny econòmic i social, però també en el terreny que la solució del conflicte passa per Madrid i de “l’ara no toca” que tant propaga la patronal. Opcions oposades a la dels anticapitalistes i que, per tant, no responen a les necessitats que avui té el país i la seva gent.

En aquest sentit, la CUP ha traslladat a Junts el seu escepticisme amb relació a  la possibilitat que PSC s’abstingui en la votació per investir a Carles Puigdemont President de la Generalitat. Per aquest motiu consideren clau que Junts+ expliqui públicament les condicions d’aquesta suposada abstenció.  Des de la CUP consideren que  les polítiques defensades per Junts+ durant la seva campanya no corresponen a un marc de sobirania, on l’economia estigui al servei de la majoria del poble català i no d’una minoria de grans fortunes, que mai han estat interessades en l’alliberament nacional. 

Més enllà d’això, entenen que qualsevol govern que passi pel suport al PSC o per part d’aquest suposarà un retrocés en polítiques nacionals i aboca a una sociovergència per la legislatura vinent.Davant d’aquest panorama els anticapitalistes s’emmarquen en un procés d’autocrítica i avenç en una estratègia per articular un procés d’unitat popular en el marc del procés de refundació del Garbí -un procés de debat estratègic i organitzatiu iniciat el passat mes d’octubre- i fan una crida a l’esquerra per l’anàlisi conjunta i en profunditat i posar-se a treballar amb urgència per revertir aquesta situació i poder donar resposta a la crisi climàtica, social i nacional.

31 de maig de 2024