La CUP d’Arenys de Mar inicia la campanya per l’abstenció i critica el paper de “l’independentisme pactista”

Nacional

Els independentistes opinen que “el marc jurídic i polític blinda qualsevol perspectiva de canvi en el terreny exclusivament parlamentari, deixant les iniciatives de canvi profund […]


Els independentistes opinen que “el marc jurídic i polític blinda qualsevol perspectiva de canvi en el terreny exclusivament parlamentari, deixant les iniciatives de canvi profund a mans de l’oligarquia financera i política de l’Estat. Amb aquestes normes, Espanya no pot ser un marc útil de lluita per a l’independentisme d’esquerres. Aquesta realitat de facto és garantida també mitjançant el blindatge, per exemple, de la reforma constitucional”.

La CUP remarca, que “convé fer un atac sense pal·liatius al projecte sorgit a la transició i compartit per tots els colors dels arcs parlamentaris que ens governen: l’Espanya de les autonomies. És de preveure que un dels grans debats que es produirà a l’estat serà el de la recentralització i, davant d’això, cal enfortir la veu de l’independentisme rupturista, que de des dels inicis s’ha oposat a la construcció d’aquest Estat postfranquista. Ni la dreta catalana ni l’esquerra espanyola estan preparats per fer un discurs superador d’aquest model esgotat”.

 La CUP valora que hi ha un independentisme pactista que en el seu moment va tornar a pensar (repetint l’error històric del catalanisme) que Espanya era reformable, donada la conjuntura política. Però, segons denuncien, “el temps ha demostrat que aquell enèsim intent ha tornat a ser fallit i xoca contra els murs de contenció dels marc polítics i jurídics”.

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb el 615.145.977 (Jordi) o el 699.37.93.30 (Lluís)

La seu nacional de la Candidatura d’Unitat Popular es troba a la Plaça de Gispert, 4, 1er de Manresa (El Bages)

També podeu enviar-nos un correu a [email protected] o bé accedir al web www.cup.cat

15 de novembre de 2011