La CUP de Berga valora molt positivament els resultats obtinguts en les eleccions

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) valorem molt positivament els resultats obtinguts en les eleccions municipals del passat diumenge a Berga. Els tres regidors que hem […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) valorem molt positivament els resultats obtinguts en les eleccions municipals del passat diumenge a Berga. Els tres regidors que hem obtingut validen la feina feta en la darrera legislatura i mostren la consolidació i el creixement de la candidatura a la nostra ciutat. Agraïm a les persones que ens han donat confiança amb el seu vot i que han fet créixer el projecte i fem una lectura molt optimista del creixement de la CUP a tot el país, que ha multiplicat per cinc el número de regidors obtinguts. Aquests resultats demostren que la formació ha sabut canalitzar una part de l’independentisme emergent i que ha captat el vot de persones interessades en fer un altre estil de fer política, més obert i participatiu i no professionalitzat.

D’altra banda, la CUP fem un balanç negatiu de la majoria absoluta de CiU a la ciutat, ja que pot suposar un tancament de l’equip de govern i que no es doni l’oportunitat a la participació i al debat de les altres forces representades. Alhora, també mostrem preocupació pel nombre de vots que ha obtingut PxC tot i el seu clar missatge xenòfob, que atempta contra la convivència i la cohesió social de la ciutat.

Lamentem també la baixa participació als comicis i l’expliquem per un model de fer política que durant els darrers trenta anys s’ha basat en la desmobilització i ha portat a la desafecció de les classes populars envers a la política institucional. Un percentatge important del cens electoral no està representat en els quatre partits presents a l’Ajuntament. Fa quatre anys, aquesta xifra no va ser tan alta ja que un total de cinc partits van aconseguir representació a l’Ajuntament i la participació va ser lleugerament més alta. Aquest serà un dels punts on la candidatura incidirà durant la propera legislatura i, a la vegada, treballarem per fomentar la participació de les persones nouvingudes a la política municipal.

La CUP emplacem a totes les organitzacions polítiques i sindicals, als moviments socials i entitats locals, així com als partits d’esquerres i independentistes que han concorregut a les eleccions municipals sense obtenir representació,  a treballar conjuntament, a establir espais de debat estables i oferim la possibilitat de vehicular la seva veu al consistori perquè Berga esdevingui un motor en el nostre procés d’alliberament nacional i perquè Berga sigui una ciutat al servei de les classes populars.

25 de maig de 2011