La CUP-CC demana posposar el debat de dos decrets lleis

L’objectiu és de posar de relleu la situació antidemocràtica que pateix el Parlament i l’absurditat del sistema de representació institucional avui i en cap cas posar en risc la paga de les funcionàries


La CUP Crida Constituent, conjuntament amb ERC i JxCAT, ha demanat posposar el debat dels dos decrets llei relatius a la recuperació d’una part de la paga extraordinària de desembre de 2012 i sobre el límit d’endeutament en situació de pròrroga de pressupostos amb l’objectiu de posar de relleu la situació antidemocràtica que pateix el parlament i l’absurditat del sistema de representació institucional avui i en cap cas posar en risc la paga de les funcionàries. 

Atès que el reglament del Parlament, en el seu article 158.2, específica que el Govern ha d’explicar de forma presencial a l’hemicicle els motius pels quals ha promulgat els decrets. Soraya i Montoro, que són els que signen els decrets, han informat al Parlament que no hi assistiran i, per tant, que s’incompliria el reglament i en conseqüència, per una banda, es podrien veure vulnerats els drets dels diputats en un debat en igualtat de condicions i per l’altra, podria afectar la validació dels decrets llei. 

És una qüestió de forma i no de fons; aquests decrets són absolutament vigents i hi ha termini fins el 26 d’abril per convalidar-los i per tant en cap cas es posa en risc la paga de les funcionàries de la Generalitat. Amb aquesta acció, el grup parlamentari de la CUP-CC pretén evitar la consolidació d’una manera d’aprovar Decrets llei que ens volen imposar sense la necessitat de presencialitat física del Govern espanyol. Per aquest motiu s’ha demanat un informe als lletrats sobre la implicació de l’incompliment d’aquest requisit establert en el Reglament del Parlament de Catalunya.

5 d'abril de 2018