La CUP-CC es reuneix amb Puigdemont a Brussel·les per valorar els resultats del 21D

Nacional

Els càrrecs electes Natàlia Sánchez i Carles Riera de la CUP-CC i la portaveu del Secretariat Nacional de l’organització, Núria Gibert, es van reunir ahir amb Carles Puigdemont a Brussel·les per primer cop després de les eleccions del 21D per fer una valoració dels resultats electorals. 


En aquesta trobada hi ha hagut un intercanvi d’impressions on la CUP ha demanat com la formació JxCAT vol encarar la legislatura i de com pretén iniciar el procés de desplegament de la República de l’1 d’octubre i el desplegament del projecte republicà com a clau de garantia de drets polítics, socials, econòmics, ambientals i sexuals que no hi tenen cabuda dins del context autonòmic i del règim del 78. “El resultat del 21D és nítid: independentisme i república”, afirma Carles Riera.

La CUP-CC ha aprofitat per manifestar que el retorn a l’autonomisme resultaria un trencament amb la voluntat popular mostrada al referèndum de l’1 d’octubre i el retorn a un context de privació de drets polítics i socials per part de l’estat espanyol, a la intervenció financera del Govern autonòmic i dels municipis i a un atac sistemàtic del Tribunal Constitucional contra les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya. En aquest sentit, Carles Riera ha assegurat a El Matí de Catalunya Ràdio que “si el 155 no s’aixeca i el diàleg amb l’estat no funciona, cal desobeir-lo”. 

Per altra banda, els debats que afectin a la constitució del nou Parlament els mantindrà la militància de la CUP-CC en els espais de decisió interns col·legiats. 

4 de gener de 2018