La CUP-CC sol·licita una reunió urgent amb la Conselleria d’Interior per abordar el problema de l’empresa “Desokupa”

Nacional

La CUP-CC ha registrat al Parlament de Catalunya una carta sol·licitat una reunió urgent amb la Conselleria d’Interior per abordar la presumpta col·laboració entre la PG-ME i algunes empreses de seguretat privada en diversos desallotjaments a Catalunya.


A l’atenció del Secretari General de la Conselleria d’Interior, César Puig,

Benvolgut,

Ens dirigim a vostè per a expressar la nostra preocupació per la presumpta col·laboració entre la PG-ME i algunes empreses de seguretat privada en diversos desallotjaments a Catalunya.

Ja vàrem demanar a la Conselleria, a data de 19 d’octubre del 2016, informació relativa a com s’estaven abordant els operatius amb aquest tipus d’empreses privades que duen a terme desallotjaments. En la sol·licitud d’informació, que encara no ha estat resposta, ens referíem concretament a l’empresa “Desokupa”. No obstant això, avui podem documentar altres operatius on hi ha participat la PG-ME amb d’altres empreses semblants, com per exemple “Servicios Elite Control Grup SL, Korsal Project SL o STMSEGURIDAD”.

El darrer cas que ha saltat a la premsa ha sigut en el marc del desallotjament del Centre Social la Benaventurada, al barri de les Corts de la ciutat de Barcelona, la setmana passada.

Els arguments que justifiquen la preocupació de la CUP en aquest aspecte són, en primer lloc, la ja esmentada col·laboració entre la PG-ME i empreses privades que efectuen desallotjaments. Entenem que la gestió de la seguretat en esdeveniments d’aquest tipus ha de ser exclusivament dels cossos de seguretat públics, i que la col·laboració amb empreses privades obre un precedent de privatització de la seguretat pública. Som conscients que en la vigilància d’espais tant públics com privats s’externalitza el servei de seguretat i vigilància – fet que ja hem posat de manifest que no compartim -, però entenem que en els operatius de risc com els desallotjaments en cap cas poden participar-hi empreses privades.

En segon lloc, ens consta que aquesta circumstància s’ha donat en diverses ocasions: al desallotjament del CS La Benaventurada; al desallotjament d’una família de l’Hospitalet el passat 8 d’octubre; al desallotjament d’una família al Raval el passat 25 d’agost o a Pacs del Penedès. Així mateix ho han denunciat organitzacions socials com l’Observatori DESC o la PAH de Barcelona.

En tercer lloc, aquestes mateixes organitzacions denuncien, no només la col·laboració amb empreses privades, sinó la inexistència d’ordres judicials en l’execució dels desallotjaments i, per tant, la condició d’il·legalitat d’aquests.

En quart lloc, la premsa ha denunciat en diverses ocasions les connexions entre aquest tipus d’empreses i l’extrema dreta europea, vinculant les persones que hi treballen i les dirigeixen amb organitzacions que inciten a l’odi i la violència.

En cinquè lloc, volem mostrar la nostra indignació cap al constant menyspreu per part de la PG-ME vers diverses persones de la CUP, i en particular per les empentes i cops que en el dispositiu al barri de Les Corts de Barcelona abans esmentat van rebre, entre d’altres, la regidora a l’Ajuntament Maria José Lecha.

Per abordar de manera urgent aquests fets, sol·licitem una reunió urgent amb la Conselleria d’Interior.

Restem a la seva disposició per a més informació,
Mireia Vehí i Benet Salellas, Diputats a la Comissió d’Interior de la CUP-CC

9 de novembre de 2016