La CUP-CC trasllada a Torrent que es compromet a treballar en la millor candidatura i proposta política basada en un programa d’independència nacional i de rescat social

Nacional

Avui, dijous 8 d’octubre de 2020, el President del Parlament ha convocat al subgrup parlamentari de la CUP Crida Constituent a una reunió en el marc de la ronda de consultes dins del període de 10 dies següents al fet causant del cessament del President Quim Torra. 


La CUP-CC ha posat de manifest al President del parlament, Roger Torrent i Ramió, les següents consideracions: 

  1. Que la inhabilitació del president s’emmarca dins d’una macro-causa judicial contra l’independentisme, basada en una persecució política que té com a objectiu impedir l’exercici del dret a l’autodeterminació, fet pel qual no entendríem que es proposés cap candidat alternatiu a la presidència per cap de les forces democràtiques amb representació avui al Parlament.
  2. Que constatem que novament els tribunals espanyols decidiran la data de les eleccions autonòmiques al principat de Catalunya i en aquest sentit, denunciem que la intromissió dels aparells de l’Estat ha estat una dinàmica que ha marcat la XII legislatura al Parlament de Catalunya. Una legislatura que va iniciar amb la convocatòria anticipada de les eleccions del 21 de desembre de 2017 amb l’aplicació del 155CE i que culmina amb la inhabilitació de l’actual president de la Generalitat. 
  3. Que cal fer front a l’ofensiva repressiva de l’Estat contra el nostre poble i reivindicar aquells objectius polítics que ens han dut a patir-la i que per això és necessari treballar per una estratègia antirepressiva amplia i unitària.  
  4. Que la solució democràtica al conflicte polític passa pel reconeixement del dret a l’autodetermació, l’amninista de les 3.000 persones represaliades, el lliure retorn de les persones exiliades i la plena garantia dels drets socials, civils i polítics, per avançar en aquest sentit, cal que el govern de la Generalitat retiri de forma immediata les acusacions particulars que manté contra aquelles que lluiten pels drets del nostre poble. 
  5. Que en el període d’incertesa que s’obre fruït de la inhabilitació i davant la inevitable convocatòria d’eleccions anticipades, des de la Candidatura d’Unitat Popular ens comprometem a:
  • Treballar per posar sobre la taula propostes que busquin solucions a la crisi socioeconòmica i sanitària, 
  • Fiscalitzar les polítiques del Govern en funcions perquè aquestes donin resposta a les necessitats de la gent i el territori. 
  • Treballar en la millor candidatura i proposta política basada en un programa d’independència nacional, de rescat social, d’emergència ecològica i de sobirania popular que esdevingui una alternativa als tres últims anys i recuperi la credibilitat perduda del projecte independentista amb una agenda de ruptura amb el Règim del 78.

 

8 d'octubre de 2020