La CUP celebra la seva Assemblea Nacional i posa rumb a les eleccions municipals

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha celebrat aquest diumenge la seva Assemblea Nacional al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú (Garraf). Hi han assistit […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha celebrat aquest diumenge la seva Assemblea Nacional al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú (Garraf). Hi han assistit 250 militants, provinents de totes les Territorials a través de les quals s’organitza la CUP.  La formació ha debatut el seu Programa Marc per a les eleccions municipals, és a dir, la guia programàtica que ha de definir l’acció política i les propostes de les candidatures durant els propers anys.
La trobada s’ha iniciat amb la votació dels informes del Secretariat Nacional, en què la militància ha pogut aprovar les tasques d’aquest òrgan en l’estructuració interna i expansió i també l’acció política col·legiada en el procés de les Consultes per la Independència. Així mateix, s’ha aprovat el Pressupost Anual de l’organització.
Avui, el Programa Marc afrontava la seva darrera validació, amb esmenes presentades per les assembles de Badalona, Girona, Valls i Molins de Rei, referents, entre d’altres, a les polítiques de joventut o la gestió de residus. Fins avui, en el procés d’elaboració del Programa Marc hi han participat tots els òrgans de la CUP, des de les assemblees locals fins a la pròpia Assemblea Nacional. A més de la militància de l’organització, en aquest procés hi han participat membres del teixit associatiu del país.  El document sortint ha estat valorat per Òscar Mendoza, del Secretariat Nacional, com un ‘document col·lectiu’, útil per a l’escenari electoral del proper mes de maig.
En el parlament final, Aina Barahona, també en representació del Secretariat Nacional, ha emplaçar a la militància a treballar intensament durant els propers mesos. ‘Presentarem unes 80 candidatures arreu del país, hem crescut en assemblees locals i en militància, podrem ser presents en d’altres òrgans de representació com ara els consells comarcals. La CUP – no en tenim dubte – avança a bon ritme’, ha explicat la portantveu.

Podeu veure i descarregar fotografies de l’Assemblea a la galeria de fotos d’aquest web:

http://cup.cat/premsa/fotos

8 de gener de 2011