La CUP condemna el cop d’estat a Paraguai

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular s’adhereix a la condemna contra el cop d’estat a Paraguai i fa una crida a participar en la concentració convocada per […]


La Candidatura d’Unitat Popular s’adhereix a la condemna contra el cop d’estat a Paraguai i fa una crida a participar en la concentració convocada per aquest dimarts 26 de juny, a les vuit del vespre, al Consolat de Paraguai a Barcelona (Gran Via de Les Corts Catalanes 529 – Urgell – L1).

CONDEMNEM EL COP D’ESTAT DE LA OLIGARQUIA PARAGUAIANA

Condemnem el cop d’estat contra el President, electe en votació popular, Fernando Lugo i la seva substitució per un govern de facto, mitjançant una maniobra parlamentària, paròdia de “judici polític”, executada en 24 hores, que ha burlat totes les normes democràtiques i el mes mínim respecte al degut procés.

Denunciem aquesta agressió a la democràcia de Paraguai per part de l’oligarquia latifundista: el 2% de la població propietària del 80% de les terres que es fa representar en els partits corruptes tradicionals i maneguen poders fàctics i mitjans de comunicació.

Denunciem la complicitat imperialista, establerta de forma amenaçadora a la base militar de Estigarribia i que defensa els interessos de les seves transnacionals com Monsanto, màxim exponent del agronegoci, que el passat any va facturar en aquest país 30 milions de dòlars, lliures d’impostos.

Saludem la posició dels països de l’ALBA i UNASUR de no reconèixer al president de facto, Federico Franco i ens solidaritzem amb la resposta del poble paraguaià, que ha sortit al carrer a defensar la democràcia buscant la restitució. Animem als pobles del món a mobilitzar-se per recolzar la sobirania del poble paraguaià.

Per aquesta raó, fem una crida a la solidaritat i a concentrar-nos davant el consolat de Paraguai, aquest proper dimarts 26 de Juny a les 20h. per mostrar el nostre suport a la resistència del seu poble.

Primeres signatures:

Amigues de l´Alba, Assemblea Bolivariana de Catalunya, Associació d´Educació Popular Carlos Fonseca Amador (AEPCFA), Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Casa de Nicaragua, Comité de Solidaridad Sandinista, Coordinadora Plurinacional de Izquierdas del Ecuador, EUIA, Entrepobles, Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), Partit dels Comunistas de Catalunya (PCC), Revolta Global- Esquerra Anticapitalista, …

25 de juny de 2012