La CUP-Crida Constituent exigeix la paralització immediata del Visc+

Nacional

Arran de la informació publicada per l’Agència de Qualitat i Avaluacions Mèdiques (AQuAS), en la que explica que el Departament de Salut de la Generalitat […]


Arran de la informació publicada per l’Agència de Qualitat i Avaluacions Mèdiques (AQuAS), en la que explica que el Departament de Salut de la Generalitat ja ha cedit dades dels usuaris i usuàries de la sanitat pública a nou centres d’investigació públics, la CUP vol mostrar la seva indignació més enèrgica amb el ja ex-Conseller de Sanitat Boi Ruiz, per fer cas omís a l’acord del Parlament en que s’instava a aturar el projecte, i insta al nou Conseller Toni Comín a paralitzar-lo ipso facto.

El passat mes d’octubre de 2014, el Parlament de Catalunya va aprovar una moció presentada per ICV-EuiA, en la qual es demanava la paralització del projecte i l’inici d’un procés de debat entre tots els agents polítics i socials, per tal de redefinir el projecte. Tanmateix, el govern de la Generalitat ha fet cas omís a aquest acord i ha tirat endavant el projecte.

Cal recordar, que la CUP-AE va ser la única força parlamentària que no va votar a favor d’aquesta proposta, ja que n’exigia la retirada definitiva i no solament deixar-la en suspès. La llavors diputada Isabel Vallet, va argumentar l’abstenció del grup parlamentari, tot criticant que era un “error” iniciar un procés de debat, després de l’experiència del procés endegat entorn al projecte del Consorci Sanitari de Lleida i que calia una retirada immediata i no condicionada.

I, alhora, també cal recordar que la CUP-AE va ser la única formació política que es va posicionar públicament al Parlament en contra del projecte Visc+, ja que la formació de l’esquerra independentista entén que “vendre informació essencial per planificar i millorar la nostra salut és descapitalització. Facilitar informació perquè la sanitat privada competeixi amb la sanitat pública és descapitalització. Renunciar a les tasques de promoció de la salut a favor de les empreses farmacèutiques o asseguradores que persegueixen l’ànim de lucre és descapitalització.

En aquest sentit, la diputada de la CUP-CC Eulàlia Reguant ha qualificat d’especialment greu” que el govern de la Generalitat, i concretament l’ex-Conseller de Sanitat Boi Ruiz, hagin fet cas omís a un acord parlamentari i hagin iniciat el desenvolupament del projecte.

Per Reguant, “aquest interès especial en tirar endavant aquest projecte demostra un cop més els interessos de Boi Ruiz i els seus companys de la sanitat privada, per tal de poder tenir accés a la informació dels usuaris i usuàries de la sanitat pública per al seu propi benefici”.

És per això, que la CUP-CC emplaça públicament al nou Conseller de Sanitat Toni Comín, a paralitzar automàticament aquest projecte i emplaça a les noves forces al Parlament a debatre sobre les conseqüències que tindria l’aplicació d’aquest projecte per al sistema sanitari públic i per al conjunt de la ciutadania.

I, per últim, el Grup de Treball de Sanitat de la CUP i  diferents grups de treball en defensa de la sanitat pública d’arreu del territori autonòmic, ja han anunciat que reprendran de nou la campanya de conscienciació ciutadana que ja van desenvolupar durant el procés de debat d’aquest projecte, així com animaran als usuaris i usuàries de la sanitat pública a presentar a l’AQuAS el formulari de dissentiment a la cessió de dades mèdiques, per tal que “no es comercialitzi amb les nostres dades personals per a beneficiar interessos privats”.

Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent
Barcelona, 27 de gener de 2016

 

27 de gener de 2016