La CUP fa una crida a manifestar-se per la defensa del català a l’escola

Davant de la interlocutòria del TSJC contra el model educatiu català i la llengua, la CUP ha fet una crida a la comunitat educativa i […]


Davant de la interlocutòria del TSJC contra el model educatiu català i la llengua, la CUP ha fet una crida a la comunitat educativa i al conjunt de la ciutadania del Pla de l’Estany perquè la desobeeixi. És per això que ha convocat els veïns a manifestar-se davant de l’Ajuntament de Banyoles dilluns que ve dia 12 de setembre a les set de la tarda responent així a la crida que ha fet la plataforma Somescola.cat de protestar per l’amenaça de l’alt tribunal coincidint amb l’inici de curs. De la seva banda, la formació també anuncia que presentarà una moció a l’Ajuntament de Banyoles, on hi té representació, per tal de rebutjar la sentència i manifestar el suport al model d’immersió lingüística així com instar Govern de la Generalitat a vehicular el clam de la societat de no acatar una sentència “que posaria fi a la igualtat d’oportunitats dels estudiants catalans siguin quin sigui el seu origen”.

La CUP traslladarà el malestar per la interlocutòria del TSJC al carrer. És per això que ha convocat una concentració a Banyoles seguint la crida de Somescola.cat perquè tothom es manifesti dilluns que ve davant dels ajuntaments de Catalunya. La CUP anima els veïns i especialment mestres, mares i pares i estudiants a “mostrar el seu malestar” perquè la interlocutòria del TSJC ‘no fa més que alimentar una fictícia imposició del català a Catalunya, idea alimentada per l’extrema dreta espanyolista del PP, Ciutadans i entitats com Convivència Cívica Catalana, que lluny de vetllar per la pau social, mantenen un discurs violentíssim, cercant el conflicte permanent’.

A més, la CUP ha fet una crida a la insubmissió i la desobediència, especialment a tots els membres de la comunitat educativa. Així mateix, demana que els claustres d’escoles i instituts es posicionin públicament en la defensa del català com a llengua vehicular de l’ensenyament. En aquesta línia, la formació presentarà una moció, seguint també la crida de Somescola.cat, perquè l’Ajuntament manifesti el rebuig a la sentència que sentencia el sistema d’immersió lingüística i mostri el seu suport al model d’escola catalana tal com ja va fer el passat mes d’agost amb les sentències del Suprem. Segons la CUP, ara el TJSC “dóna un ultimàtum perquè s’introdueixi el castellà a l’escola en un termini de dos mesos”, fet que requereix un nou posicionament en defensa de la insubsmissió. En aquest sentit, la moció insta el Parlament i el Govern a complir amb el seu deure de garantir el manteniment d’un model “que s’ha mostrat vàlid com una eina de cohesió social, i a més ha permès la integració dels alumnes nouvinguts provinents d’arreu del món”.

En darrer terme, la CUP anima tots els centres educatius de la comarca a lluir, des de dilluns que ve, els cartells “Una llengua, una escola, un país”, que els farà arribar Somescola.cat.

6 de setembre de 2011