La CUP critica que l’ajornament no vagi acompanyat de mesures sanitaries, socials i econòmiques

Nacional

La candidatura s’ha mostrat favorable a l’aplaçament de les eleccions però considera que cal fixar el més aviat possible uns criteris objectivables que determinin la nova data per evitar els interessos partidistes


La CUP s’ha mostrat favorable a l’ajornament de les eleccions i proposa que es fixin el més aviat possible uns criteris objectivables basats en el nivell d’incidència i contagis, la RT, la saturació a UCIs i la sobrecàrrega de les treballadores de la salut, per determinar la nova data de les eleccions i evitar possibles usos partidistes. “El que no pot tornar a passar és que ens trobem a un mes de les eleccions amb la incertesa de no tenir uns criteris que ens determinin la data i s’aprofiti amb finalitats electoralistes”, ha assegurat Carles Riera. 

La formació també considera que si s’ha arribat a la situació actual és per la improvisació i la manca de mesures sanitaries, socials i econòmiques del govern de JxCat i ERC i del govern de l’Estat espanyol. Per aquest motiu, exigeix habilitar i garantir mecanismes de control parlamentari al Govern durant aquest període, amb l’objectiu de fiscalitzar la seva acció en el terreny sanitari, socioeconòmic i democràtic. 

Els anticapitalistes també reclamen la competència del Parlament sobre la decisió de la data i esperen que ni el govern de l’Estat, ni la judicatura, ni cap partit polític posi el debat competencial per sobre de la salut pública. 

 

15 de gener de 2021