La CUP critica el veto del govern espanyol a la ILP Televisió Sense Fronteres

Nacional

El Secretariat Nacional de la CUP ha fet pública la seva posició respecte al veto del govern de Madrid a la ILP Televisió Sense Fronteres. […]


El Secretariat Nacional de la CUP ha fet pública la seva posició respecte al veto del govern de Madrid a la ILP Televisió Sense Fronteres. Aquesta iniciativa demanava la reciprocitat de recepció dels mitjans audiovisuals públics en els diferents territoris dels Països Catalans.

 

Per la CUP, és inacceptable que un òrgan com el Congrés o el govern espanyol deixin sense resposta la petició de més de 650.000 persones. Aquesta decisió, a més, "demostraria que l'Estat espanyol continua tement la coordinació cultural dels Països Catalans". Segons els independentistes, la ILP no hauria rebut el veto del govern per condicionants tècnics, sinó per l'oposició política a normalitzar l'intercanvi lingüístic i cultural a un costat i altre del Sènia. A més, han expressat que aquest veto és un símptoma del fet que "les vies que ens ofereix l'actual marc legal no ens permeten avançar cap el reconeixement dels nostres drets nacionals".

 

La CUP encoratja a Acció Cultural del País Valencià, impulsora de la iniciativa, a recórrer a les instàncies europees pertinents, ja que la reciprocitat de mitjans en espais culturals minoritaris és un dret previst a la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, firmada per l'Estat espanyol.

22 d'octubre de 2010