La CUP defensa el dret a la insubmissió a la llei electoral espanyola

Nacional

La CUP ha defensat aquest dijous a Olot el dret a l’objecció de consciència, a la llibertat ideològica i la desobediència davant les coaccions que exerceixen l’estat espanyol i el règim del 78.


L’organització de l’esquerra independentista ha manifestat davant dels jutjats d’Olot el seu suport total cap a Hugo Alvira, militant de la CUP d’Olot acusat d’un presumpte delicte electoral per negar-se a participar a una mesa electoral a les eleccions espanyoles del 26 de juny de 2016.

Eduardo Càliz, membre del Secretariat Nacional i advocat, ha remarcat que el dret a la llibertat d’expressió i a participar en una organització política independentista «hauria de quedar per sobre d’aquesta coacció que intenta imposar l’estat espanyol». Càliz explica que no s’ha comès cap delicte ja que el militant de la CUP està amparat pel dret a l’objecció de consciència, a la llibertat ideològica i a la desobediència de lleis que considera injustes i això ha de prevaldre enfront del que és una “coacció de l’estat espanyol a la ciutadania”, explica l’advocat. El fet que el règim del 1978 establís que la no compareixença a una mesa electoral havia de ser considerat un delicte, obligant a la força a la ciutadania a participar a les institucions “ja denota la debilitat del règim”. 

De la mateixa manera s’ha expressat el també membre del Secretariat Nacional de la CUP, Lluc Salellas, que ha recordat que “les eleccions espanyoles no són les nostres eleccions, són les eleccions que no ens representen i que considerem que venen d’un estat opressor i, per tant, mai hem volgut participar dels seus processos electorals, ja que no els considerem propis”. 

Diverses persones militants i simpatitzants de la CUP han acompanyat a l’encausat a la compereixença d’aquest dijous als jutjats d’Olot, entre elles la regidora de la CUP Olot, Mireia Tresserras.

2 de març de 2017