La CUP demana que la Conselleria d’Interior aturi la compra de pistoles Taser i que se celebri un debat al Parlament sobre aquestes armes

Nacional

La CUP demana a la Conselleria d’Interior que s’aturi la compra de pistoles Taser per incorporar-les a l’armament dels Mossos d’Esquadra i que se celebri […]


La CUP demana a la Conselleria d’Interior que s’aturi la compra de pistoles Taser per incorporar-les a l’armament dels Mossos d’Esquadra i que se celebri un jornada de compareixences a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya sobre la conveniència de l’ús d’aquesta arma. La CUP ha fet aquesta petició avui arran de les informacions periodístiques que asseguren que Interior ja hauria donat el vist-i-plau a la compra d’aquestes armes.

Les pistoles Taser són armes paralitzants que descarreguen electricitat sobre la persona per a immobilitzar-la momentàniament. Des de l’any 2000 s’està generalitzant el seu ús als cossos policials de molts països, tant de la policia d’ordre públic com dels funcionaris encarregats de la custòdia de persones privades de llibertat així com per efectius militars. Malgrat que se les cataloga com a armes no letals, Amnistia Internacional recull en el seu informe de l’any 2007 la  mort de 269 persones als Estats Units, de juny del 2001 a juny del 2007, i de 15 persones al Canadà, entre mitjans del 2003 i juny del 2007, després d’haver rebut descàrregues d’aquestes armes.

La CUP forma part de la plataforma #StopTaser, plataforma que es va presentar a mitjans de febrer i que demana la prohibició d’incorporar i utilitzar pistoles elèctriques Taser per part de tots els cossos policials, així com altres funcionaris encarregats de la custòdia de persones privades de llibertat i la retirada immediata d’aquestes armes per part d’aquells cossos policials que en l’actualitat les tinguin  incorporades en les seves dotacions armamentístiques. Ja són una cinquantena les entitats que s’han adherit a la campanya, tals com Justícia i Pau, Front d’Alliberament Gai de Catalunya, Rescat, Observatori DESC, Sodepau, CUP, ERC, CGT, ACAT, OSPDH, Tanquem els CIEs o Rereguarda en Moviment.

23 de febrer de 2015