La CUP denuncia que l’Ajuntament del Vendrell vol amagar les retribucions dels càrrecs polítics

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular del Vendrell denuncia que, des del 30 d’octubre de 2009, requereix informació sobre les retribucions dels càrrecs electes i càrrecs de […]


La Candidatura d’Unitat Popular del Vendrell denuncia que, des del 30 d’octubre de 2009, requereix informació sobre les retribucions dels càrrecs electes i càrrecs de confiança sense que l’Ajuntament li doni resposta.

La CUP vendrellenca ha comunicat, mitjançant una nota de premsa, que porten des de l’any 2009 sol·licitant dades relatives als càrrecs polítics sense rebre cap tipus de resposta per part de l’Ajuntament.

En una sol·licitud registrada al consistori el 30 d’octubre de 2010, la candidatura independentista va demanar un llistat amb les retribucions totals percebudes, pels regidors i regidores, l’any 2008. La formació vendrellenca sol·licitava que aquestes retribucions sortissin desglossades en sou, indemnitzacions per assistència a plens i comissions, així com d’altres fonts retributives.

Al mateix document, la CUP demanava un llistat amb els nombre de càrrecs de confiança que treballaven al consistori, així com la seva identitat, retribució bruta anual i àrea a la que estaven adscrits.

La CUP lamenta que “des d’aquella primera sol·licitud i, a data d’avui, no s’ha aconseguit la informació demanada”. A més a més, destaca que a l’estiu de 2010 es van reunir amb el senyor Joan Maria Diu, regidor d’Hisenda, Personal, Promoció econòmica i Secretaria, per parlar de l’assumpte, i que també van a tornar a presentar una altra sol·licitud en la mateixa línia.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular es considera que “després de tot aquest temps ens queda clar que l’Ajuntament no vol que els vendrellencs i vendrellenques sàpiguen que és el que cobren els seus càrrecs polítics i per això els intenta amagar de qualsevol manera”.

És en aquest sentit que la candidatura vendrellenca reclama més claredat: “considerem que s’ha de canviar radicalment la gestió dels sous del càrrecs polítics. La gent del Vendrell mereix claredat, saber quant estan cobrant exactament i per quin concepte”.

D’altra banda, fan èmfasis en els càrrecs de confiança ja que “ara mateix no hi ha manera de saber quants càrrecs d’aquest tipus estan treballant a l’Ajuntament, ni com es diuen, ni a quin departament exerceixen, ni de quin partit depenen. Això sí, sabem que no han realitzat cap tipus de prova per treballar al consistori i que cobren més de 60.000 € l’any per fer no sabem el què”.

Per acabar, recordar que des de fa unes setmanes la CUP del Vendrell treballa en una Iniciativa Popular per la Retallada de Sous dels Càrrecs Polítics. Aquesta iniciativa els permetria presentar directament una moció al Ple de l’Ajuntament que retallaria, de forma contundent, els sous dels càrrecs polítics, així com suprimir les dietes que cobren per l’assistència a plens i comissions.

24 de febrer de 2011