La CUP denuncia la irresponsabilitat del govern espanyol de reprendre de l’activitat productiva no essencial

Nacional

L’organització anticapitalista considera que reprendre l’activitat productiva no essencial és posar en risc la vida dels treballadors per tal de beneficiar als grans poders econòmics […]


L’organització anticapitalista considera que reprendre l’activitat productiva no essencial és posar en risc la vida dels treballadors per tal de beneficiar als grans poders econòmics i titlla d’irresponsable al govern espanyol per prendre aquesta mesura. La CUP també fa una crida a sindicar-se per tal de donar una resposta col·lectiva a aquesta crisi sanitària, social i econòmica.

Consideren que la gestió de la crisi per part del govern espanyol és “digna del pitjor capitalisme del desastre” i argumenten que l’executiu espanyol està aprofitant la por per deixar pas als grans poders econòmics com multinacionals, empreses energètiques i entitats bancàries. La CUP considera, doncs, que recuperar l’activitat productiva no essencial tenint en compte 45.014 casos diagnosticats, 3.405 casos greus i 4.411 defuncions en el conjunt dels Països Catalans, és “una irresponsabilitat que posa en risc la salut i la vida de les treballadores”.

Els anticapitalistes denuncien que les conseqüències d’un nou repunt de contagi del virus serien “desastroses per la vida de la població i pel sistema sanitari públic” i demanen que es prengui el control efectiu de la sanitat privada, sense contraprestació. Paral·lelament, demanen la suspensió de la lliure compravenda de material sanitari sensible tal com mascaretes o gel desinfectant i el traspàs de tot l’estoc i producció a mans públiques per a la seva distribució sota criteris d’interès comú. 

Vehí ha argumentat que davant de les “insuficients” mesures socials i econòmiques i la crisi econòmica que s’està gestant, “posar la responsabilitat de protegir-se del virus als treballadors és “cínic, irresponsable i vergonyós”. La portaveu ha exposat que davant de diferents col·lectius sanitaris, així com l’OMS, que recomanen i demanen no relaxar les mesures de confinament, el govern espanyol ha decidit “enviar la gent a metros i trens plens amb la por de no arribar a final de mes”, una mesura que “obeeix el dictat de l’IBEX 35” ja que, segons Vehí, no hi ha cap altre argument que ho sostingui. 

La CUP també ha aprofitat per fer una crida als treballadors i treballadores dels Països Catalans i dels diferents pobles de l’Estat a sindicar-se. Davant del que anomenen “un canvi de cicle accelerat per la COVID-19”, la CUP considera que són necessaris consensos en drets socials, econòmics i polítics fonamentals dels pobles i treballadors de l’estat. Vehí exposa que “davant un govern que escolta la CEOE en lloc d’escoltar els inquilins o els treballadors”, considera imprescindible obrir un cicle popular de destitució del Règim, i fa una crida a organitzar-se en l’àmbit laboral, així com en sindicats de barri o sindicats d’habitatge, entre d’altres espais de lluita. 

 

14 d'abril de 2020