La CUP denuncia l’operació policial contra el moviment llibertari català

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular vol denunciar l’operació policial d’avui contra el moviment llibertari català i volem expressar la nostra solidaritat amb les persones afectades per […]


La Candidatura d’Unitat Popular vol denunciar l’operació policial d’avui contra el moviment llibertari català i volem expressar la nostra solidaritat amb les persones afectades per aquesta operació i els ateneus assaltats per la policia, més encara quan es fa des d’un tribunal d’excepció com l’Audiència Nacional, detenint primer i cercant proves després –llibres, llibretes i ordinadors– i sota l’aplicació de la legislació especial antiterrorista.

La CUP alerta de la deriva lliberticida i de la degradació de drets, llibertats i garanties fonamentals a l’Estat espanyol. Operacions com les d’avui contra el moviment llibertari, la detenció ahir de la jove independentista basca Jone Amezagaren o la llei de seguretat ciutadana, més coneguda com a «Llei Mordassa», són exemples d’aquesta perillosa regressió que criminalitzi la protesta social, estigmatitza la dissidència llibertària i retalla llibertats civils.

Altrament, la CUP vol recordar que no és la primera vegada que sota el terme genèric i espectacular de ‘terrorisme anarquista’ –impulsat el 2001 pel ministre Mayor Oreja– es produeixen actuacions repressives que després queden en no-res. En aquest sentit, cal recordar especialment el muntatge policial contra la gironina Núria Pórtulas. Detinguda sota els mateixos titulars pels Mossos d’Esquadra, va estar empresonada injustament quatre mesos i va resultar finalment absolta. En aquest sentit, sol·licita també als mitjans de comunicació rigor i deontologia a l’hora d’emprar titulars tendenciosos i alarmistes nascuts de despatxos policials.

Finalment, la CUP fa una crida a participar a la mobilització convocada per aquesta tarda a les 19h a la plaça del Diamant de Barcelona per denunciar l’operació repressiva d’avui i a la concentració convocada el dissabte 20 de desembre a les 12h a la plaça Universitat de Barcelona en contra de la «Llei Mordassa».

16 de desembre de 2014