La CUP destaca la importància del 28F i felicita al poble català per la jornada

Nacional

Segons la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), les consultes populars celebrades avui a 80 municipis del Principat han estat un èxit. Malgrat el boicot mediàtic que […]Segons la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), les consultes populars

celebrades avui a 80 municipis del Principat han estat un èxit. Malgrat

el boicot mediàtic que ha patit, aquest cop, la convocatòria, la

participació registrada no ha estat menyspreable i segons

l'organització política "un cop més, el poble català ha estat a

l'alçada de les circumstàncies, en un dels exercicis d'autoorganització

popular mai vistos en aquest país". (pots seguir els resultats a www.llibertat.cat | a l'Accent | Vilaweb)

Per la CUP, el fet que 300.000 persones hagin tornat ser cridades per pronunciar-se sobre el futur del país, és ja és un èxit en si mateix. A més, destaquen molt especialment que el dret a vot s'hagi estès a actors polítics que fins ara havien vist vetada la seva participació política; la població nouvinguda i els joves entre 16 i 18 anys. Segons Aina Barahona, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP: "Els referèndums demostren que els i les independentistes d'aquest país volem  un país realment lliure: on tota la ciutadania tingui igualtat de condicions, jurídiques i socioeconòmiques, per a desenvolupar-se amb llibertat. El projecte de la independència, en aquest sentit, és especialment beneficiós per a les classes populars, per aquelles persones que avui tenen cap o pocs drets". En al·lusió als recents brots xenòfobs de Salt, Barahona ha declarat que "Cal treballar per una societat integradora, on ningú sigui l'ase dels cops,  perquè tothom es pugui situar en peu d'igualtat".

En aquesta jornada, la CUP ha estat col·laborant en la celebració de consultes en municipis com El Vendrell, Molins de Rei o Vilassar de Mar.

28 de febrer de 2010