CUP: «El dia 10 viurem una manifestació clarament independentista»

Nacional

La CUP i l’EI presenten a Barcelona, amb Julià de Jòdar, el lema de la manifestació: "Tirem pel dret: independència!". Barcelona, 8 de juliol de […]


La CUP i l’EI presenten a Barcelona, amb Julià de Jòdar, el lema de la manifestació: "Tirem pel dret: independència!". Barcelona, 8 de juliol de 2010.- L’escriptor Julià de Jòdar, la portaveu nacional de la Candidatura d’Unitat Popular, Aina Barahona i un portaveu de les organitzacions de l’Esquerra Independentista del Barcelonès, Joan Sebastià Colomer han estat els protagonistes de la roda de premsa d’aquest dijous al Centre Internacional de Premsa de Barcelona (Col·legi de Periodistes de Catalunya).

La trobada amb els mitjans ha servit per donar a conèixer el lema darrere el qual caminaran a la manifestació d’aquest dissabte: “Tirem pel dret: independència”. En aquest sentit, la portaveu de la CUP, Aina Barahona  ha assegurat que “el dia 10 viurem una manifestació clarament independentista, històrica, que posarà fi a una etapa que va començar a Arenys de Munt i que continuarà imparable amb la revolta municipalista que vol deixar de ser lleial a la corona i a la constitució espanyoles”. És per això que la Candidatura d’Unitat Popular anima el conjunt de la ciutadania a participar en aquesta crida unitària.

D’altra banda, Joan Sebastià Colomer ha matisat que l'Esquerra Independentista considera que la “idea d’unitat no és altra cosa que la rebaixa del veritable motiu d’aquesta mobilització”. Colomer ha posat com a exemple d’aquesta falsa unitat “el ridícul pel tema de la senyera o la pancarta”. Finalment ha fet una crida a que la manifestació serveixi “per trencar amb l'autonomisme i avançar cap a l'alliberament dels Països Catalans.
 
L'escriptor Julià de Jòdar ha posat sobre la taula que la manifestació de dissabte “serà l'expressió al carrer del futur polític d'aquest país, el moviment cap a la independència” tot i que, ha afegit “hi haurà gent al davant que haurien de ser al darrere”. Jòdar considera que “no hi hagut un problema constitucional sinó que s'ha volgut ocultar el moviment emergent que és l'independentisme”. En aquest sentit, ha remarcat que “la CUP amb el conjunt de l'EI i els moviments populars ha de ser el  torcebraç de l'impuls de l'independentisme al carrer”.

El bloc format per la CUP i l'EI s’ubicarà a l’alçada del Palau Robert de Barcelona en la manifestació del 10 de juliol.

8 de juliol de 2010