La CUP dóna recolzament a la vaga d’ensenyament del 22M i crida a mostrar al carrer el rebuig a les retallades del PP i de CiU

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular ha anunciat avui el seu suport a la convocatòria de vaga al sector de l’ensenyament pel proper dia 22 de maig. […]


La Candidatura d’Unitat Popular ha anunciat avui el seu suport a la convocatòria de vaga al sector de l’ensenyament pel proper dia 22 de maig. Segons la formació de l’esquerra independentista és “imprescindible que estudiants, pares i mares, professorat i treballadores de l’ensenyament en general surtin al carrer per defensar els serveis públics i combatre l’amenaça de la privatització”.

La crida de la CUP s’afegeix a la de multitud de sindicats, organitzacions i assemblees populars que en els darrers mesos s’han manifestat juntament amb desenes de milers de persones arreu dels Països Catalans per defensar un “ensenyament públic, popular i català”.

El portaveu de la CUP Artur Rubinat ha afirmat que “s’està fent pagar a les classes populars una crisi que no han provocat a través de retallades sagnants en sectors claus com són l’educació i la sanitat”. Les retallades que el govern espanyol i els diferents governs autonòmics estan anunciant contínuament requereixen, segons la CUP, “d’accions contundents com aquesta vaga històrica que mobilitzarà tots els nivells de l’ensenyament en una resposta unificada”.

Els motius concrets de la convocatòria són, segons la formació independentista, la protesta contra “les continues retallades de condicions laborals, la introducció de formes de gestió pròpies de l’empresa privada en l’ensenyament públic, el tracte desigual entre l’ensenyament concertat i el públic, l’augment de ràtios a l’ensenyament mitjà, els tancaments de moltes escoles bressol arreu del territori, i la pujada escandalosa de taxes a la universitat”. Segons Rubinat, tampoc no és aliena a la protesta, la defensa d’un ensenyament en català, “posat en perill per les sentències de la judicatura espanyola contra la immersió al Principat, i per les polítiques assimiliacionistes dels governs autonòmics de Bauçà i de Fabra”. En definitiva “cal mostrar al carrer el nostre rebuig a les polítiques neoliberals del PP i de CiU, i exigir una educació pública, de qualitat i en català per tothom”.

Candidatura d’Unitat Popular

Països Catalans, a 21 de maig de 2012

 

Comunicats de sindicats i d’organitzacions polítiques:

  • 22 de Maig: Nova jornada de vaga per l’ensenyament públic i de qualitat: Comunicat del SEPC

Articles d’opinió

20 de maig de 2012