La CUP dóna suport als encausats per delicte electoral

Nacional

La Candidatura d'Unitat Popular ha celebrat una conferencia de premsa per fer públic el suport i demanar l'arxivament del procés obert contra dotze penedesencs acusats […]La Candidatura d'Unitat Popular ha celebrat una conferencia de premsa

per fer públic el suport i demanar l'arxivament del procés obert contra

dotze penedesencs acusats de delicte electoral per haver recollit

signatures a favor del dret de decidir durant la jornada electoral de

les eleccions espanyoles del 9 de març de 2008. Entre els encausats hi

ha el regidor de la CUP de Vilafranca del Penedès, Xavier Navarro, que

arribat el cas, podria ser fins i tot inhabilitat del seu càrrec.

En la conferencia de premsa han participat el regidors de la CUP de Vilafranca del Penedès Xavier Navarro i Llorenç Casanova, acompanyats per els regidors i regidores: Anna Gabriel (Sallent), Joan Garriga, Joan Torrents, i Anna Gavaldà (Sant Pere de Ribes), Montserrat Vinyets i Albert Ventura (Sant Celoni).

===========================

Comunicat de la Candidatura d'Unitat Popular dels Països Catalans

DECIDIR NO ÉS CAP DELICTE

Per l'arxivament del delicte electoral

El jutjat d'instrucció número 2 de Vilafranca del Penedès ha citat a declarar, el 23 i 24 de febrer, dotze penedesencs acusats de delicte electoral per haver recollit signatures a favor del dret de decidir durant la jornada electoral de les eleccions espanyoles del 9 de març de 2008. Entre els encausats hi ha el regidor de la CUP de Vilafranca del Penedès, Xavier Navarro, que arribat el cas, podria ser fins i tot inhabilitat del seu càrrec.

Malgrat la prohibició de la junta electoral de la circumscripció de Barcelona i de Tarragona, el 9 de març de 2008 a moltes poblacions catalanes van recollir-se signatures a favor que el parlament català tingui competències per convocar referèndums vinculants. Tanmateix, els mossos d'esquadra, a instàncies de les juntes electorals, van obligar a retirar moltes de les taules que es van muntar. A Vilafranca, els mossos i la policia local van fer-ne desmuntar la majoria i van identificar-ne els responsables. Algunes de les persones identificades aquell dia pels cossos policials a Vilafranca han estat ara, gairebé dos anys més tard, imputades de delicte electoral.

Els encausats i la resta de persones que van participar en aquella campanya van recollir signatures tot i conèixer la prohibició de les juntes electorals perquè ho van considerar un exercici democràtic que no interferia en cap cas els comicis d'aquell 9 de març. I és que, entre altres coses, ni les taules van muntar-se a prop de col·legis electorals ni s'hi demanava el vot a cap formació política, car la campanya era a favor del dret de decidir.

Amb aquestes ja són 22 les persones imputades per delicte electoral al Penedès. Cal recordar que els jutjats de Vilafranca, ja van imputar i resten a l'espera de judici, deu penedesencs per manifestar-se, el febrer del 2005, contra la constitució europea durant la jornada de reflexió.

Davant d'aquests fets, la Candidatura d'Unitat Popular fa públics els següents posicionaments:

1- La CUP vol expressar el seu absolut suport al regidor de l'esquerra independentista de Vilafranca del Penedès, Xavier Navarro. Entendríem com una vulneració dels drets polítics fonamentals el fet que fos inhabilitat del seu càrrec, democràticament escollit, per recollir signatures pel dret de decidir.

2- Demanem que el procés obert contra aquestes dotze persones sigui arxivat de manera immediata. La CUP fa públic el seu suport i solidaritat amb totes les persones encausades i les anima a seguir treballat per l'alliberament nacional i social dels Països Catalans.

3- La CUP demana l'absolució dels 10 penedesencs acusats de delicte electoral per manifestar-se contra la constitució europea l'any 2005, i els anima a seguir treballant per una Europa dels pobles i dels i les treballadores.

4- Per últim, la CUP fa públic de nou el seu comprimís amb la independència del poble català i anima a tothom a mobilitzar-se en solidaritat amb les persones perseguides per aquest compromís. Així mateix, fem una crida a participar activament en els referèndums sobre la independència que se celebraran els propers 28 de febrer i 25 d'abril. Els nostres militants, regidors i regidores, seguiran compromesos en aquesta tasca.

8 de febrer de 2010

Candidatura d'Unitat Popular

Països Catalans

Programa d'actes:

Diumenge 21 de febrer, 11:00h, Plaça del Tivoli (Vilafranca del Penedès)

Calçotada solidaria amb els encausats. Els diners recollits seran destinats a cobrir les despeses de la campanya, d'advocats i de possibles sancions econòmiques.

Dimecres 24 de febrer, 20:00h, Sala d'Actes de l'Escorxador (Vilafranca del Penedès)

Acte de suport al encausats. Al matí s'hauran fet les declaracions davant del jutge. A l'acte intervindran en Xavier Navarro i el seu advocat, més altres persones encausades per la campanya del dret a decidir i dels encausats pel referèndum sobre la constitució europea.

Properament ampliarem la informació dels actes.

També s'ha fet una edició de 1000 cartells explicant aquests fets i s'ha obert un bloc a Internet per a fer un seguiment del cas: http://www.decidirpenedes.blogspot.com

8 de febrer de 2010