La CUP es dota d’uns nous estatuts i es posa en marxa pel debat estratègic

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular ha aprovat avui diumenge, en la segona part de l’Assemblea Nacional celebrada a Manlleu –Osona- uns nous estatuts, que li han […]La Candidatura d’Unitat Popular ha aprovat avui diumenge, en la segona part de l’Assemblea Nacional celebrada a Manlleu –Osona- uns nous estatuts, que li han de permetre encarar el futur amb més garanties d’incidència, treballant des dels municipis i el territori, però sense perdre la prespectiva nacional.


Ha estat tot un any de debats en comissió i dues jornades de debat assebleari les que han dut a l’aprovació, mitjançant el consens de la majoria, un 75% dels vots i recullen aportacions de les diferents sensibilitats existents dins la CUP.


Els nous estauts reforcen el caracter assembleari i municipalista de la CUP i afegeixen algunes novetats com és la creació del Consell Polítc (màxim òrgan de decisió entre Assemblees Nacionals) i la definició del militant com a subjecte amb drets i deures propis no només en l’àmbit local, sinó també en el nacional.


L’Assemblea Nacional de la CUP es va iniciar el passat cap de setmana a Manlleu on, a més de renovar alguns membres dels seu Secretariat Nacional, va aprovar una proposta per a posar en marxa un debat sobre el seu paper polític que li ha de permetre dibuixar una línia d’acuació i un pla de treball que la facin avançar per als propers anys.

En les properes convocatòries del Secretariat Nacional i del nou Consell Polític la CUP estructurarà el nou debat polític que es culminarà en una assemblea extraordinàia prevista per finals d’aquest any 2008.

Secretariat Nacional de la CUP


================


Enllaços notícies premsa:


Tribuna Catalana:


http://www.tribuna.cat/Not%EDcies/Pol%EDtica/La_CUP_consolida_l%27organitzaci%F3_basada_en_l%27assemblearisme%2C_el_municipalisme_i_l%27independentisme_d%27esquerres/


Naciodigital.cat


http://naciodigital.cat/?seccio=noticies&accio=veure&id=9434


El Punt


http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2924339


 

6 de juliol de 2008