La CUP escull dissabte els caps de llista per a les eleccions del 22 de maig a Vilafranca

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Vilafranca del Penedès ha convocat per aquest dissabte 26 de febrer una Assemblea General per escollir les cinc primeres […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Vilafranca del Penedès ha convocat per aquest dissabte 26 de febrer una Assemblea General per escollir les cinc primeres persones que encapçalaran la candidatura de l’esquerra independentista a les eleccions municipals del 22 de maig. En el transcurs de l’acte també s’aprovaran les línies mestres del programa polític que s’ha elaborat ‘de manera participativa’ a través dels diferents ‘Punts de Trobada’ que s’han realitzat al llarg del 2010. L’assemblea es celebrarà a la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca a partir de dos quart de deu del matí i s’allargara fins a les dues del migdia.

Amb aquesta assemblea, l’esquerra independentista dóna el tret de sortida a les eleccions municipals amb la voluntat de ‘seguir construint i sumant esforços dins del projecte d’unitat popular’. La CUP apunta que l’objectiu de la formació és el de ‘construir una alternativa d’esquerres al municipi’ per fer front a la crisi econòmica i les retallades socials i per treballar per la ‘independència nacional des del municipalisme’.

La CUP és la tercera força política de Vilafranca del Penedès, amb dos regidors. La candidatura independentista es va presentar per primer cop a la vila a les eleccions municipals de l’any 1991 sense aconseguir representació. Dotze anys després, una nova fornada de militants de l’esquerra independentista van decidir impulsar de nou la CUP presentant-se a les eleccions municipals de 2003 aconseguit 1.105 vots (6.56%) i un regidor. A les eleccions municipals de 2007 van consolidar el projecte amb dos regidors, sumant 1.643 vots (10,81%).

23 de febrer de 2011