La CUP exigeix al govern espanyol la regularització urgent de les persones migrades

Nacional

L’organització anticapitalista s’ha sumat a les reivindicacions de diversos col·lectius antiracistes, com la Coordinadora Obrim Fronteres, i ha exigit al govern espanyol que regularitzi la […]


L’organització anticapitalista s’ha sumat a les reivindicacions de diversos col·lectius antiracistes, com la Coordinadora Obrim Fronteres, i ha exigit al govern espanyol que regularitzi la situació de les persones migrades de manera urgent , tal com s’ha fet en altres països. La portaveu Mireia Vehí ho ha expressat durant la compareixença del Ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. 

La portaveu també ha exposat la necessitat de la derogació de la LOEX, una llei d’estrangeria que afavoreix que l’estat espanyol actuï com a frontera sud de l’Europa Fortalesa i que apliqui unes polítiques migratòries que propicien el racisme institucional. La CUP considera que la gestió de fronteres que fa l’Estat en aquests moments es basa només en les necessitats del mercat laboral i no en els drets de les persones nouvingudes i per aquest motiu, “té més sentit que mai derogar-la, ja que donada la situació de crisi és impossible tenir unes condicions laborals que permetin la renovació de permisos”. Vehí ha posat d’exemple els casos en què es regularitza de manera més ràpida i flexible “per necessitat de mà d’obra barata”, fet que suposa una greu vulneració de drets laborals i que exclou a aquelles persones que no poden accedir a un mercat laboral precari i inestable. 

La CUP també exigeix a l’executiu espanyol, i especialment als membres d’Unidas Podemos, a regular per afavorir el dret a la migració i la garantia de drets arreu, el tancament de tots els CIE, la fi de les deportacions i de les batudes racistes per part de la policia. 

La CUP també ha registrat una bateria de preguntes escrites al govern espanyol sobre la gestió dels CIEs durant la crisi de la COVID19, així com l’atenció sanitària i les mesures de seguretat en aquests centres d’internament. Alhora, també ha registrat preguntes sobre la situació de les persones migrants durant la crisi i les actuacions del govern espanyol per garantir els seus drets.  

 

17 d'abril de 2020