La CUP exposa les al·legacions al Pressupost 2012 a l’equip de govern de Girona

Nacional

La formació es mostra disposada al diàleg, però demana a la regidora d’Hisenda que CiU trenqui el pacte amb el PP Els regidors de la […]


La formació es mostra disposada al diàleg, però demana a la regidora d’Hisenda que CiU trenqui el pacte amb el PP

Els regidors de la CUP Jordi Navarro i Carles Bonaventura (Rcat) s’han reunit aquest matí amb la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Girona, per tal d’exposar-li el plec d’al·legacions que la formació ha presentat al Pressupost municipal per al 2012, aprovat inicialment el passat 30 de gener amb els vots de CiU i PP. Els regidors de la CUP s’han mostrat oberts al diàleg amb l’equip de govern, però han fixat com una de les principals condicions per a la negociació que CiU trenqui el seu acord amb el PP. La regidora d’Hisenda, Maria Àngels Planas, s’ha compromès a estudiar les al·legacions de la CUP, i pròximament se celebrarà una nova reunió per tractar la qüestió.

Pel que fa al contingut de les 50 esmenes presentades, destaca la proposta de la CUP de crear noves partides destinades al foment del cooperativisme i l’economia social, o per a la creació d’una Mesa d’Intermediació Hipotecària. La CUP també demana un Pla d’Inversió als Barris, que prevegi actuacions concretes al sector Est, Sant Narcís, Montjuïc i altres barris de la ciutat, i que s’impulsi un Pla de Muncipalització de Serveis, que planifiqui el retorn a l’Ajuntament de la majoria de serveis que actualment el consistori té externalitzats. Altres mesures proposades per la CUP són el reforç dels serveis socials i les polítiques d’ocupació, així com una severa retallada de les despeses de representació institucional i la remuneració de regidors i càrrecs de confiança, o un descens dels convenis turístics i empresarials.

La CUP també demana que es blindi el Fons de Contingència per a emergències socials i econòmiques, i que sigui el Ple qui hagi d’autoritzar l’ús d’aquesta partida. La formació també proposa que no es tanqui la porta a augmentar el nivell d’endeutament de l’Ajuntament, si es confirma que el consistori gironí encara és lluny del límit del 75%. En aquest sentit, Jordi Navarro ha expressat que ‘és intolerable que en l’actual situació, quan més necessitats té l’Ajuntament de prestar serveis, especialment en l’àmbit social, es limiti d’aquesta el marge de maniobra de les finances municipals’. Altres al·legacions de la CUP incideixen en àmbits com les polítiques ambientals, normalització lingüística, joventut, gènere o cooperació.

22 de febrer de 2012