La CUP de Figueres demana a l’alcalde que no concedeixi la llicència d’activitats a la nova presó si no hi ha compromís per l’accés de l’AP7

Nacional

Durant la campanya electoral la CUP ja en reclamava la construcció i la seva gratuïtat entre Figueres sud i Figueres nord   La CUP de […]


Durant la campanya electoral la CUP ja en reclamava la construcció i la seva gratuïtat entre Figueres sud i Figueres nord

 

La CUP de Figueres demana que la moció que presenten i aprovaran conjuntament tots els grups municipals reclamant que es completi l’accés nord de l’AP7 sigui un primer pas ferm i seriós perquè Figueres obtingui definitivament una connexió que necessita.

Segons la candidatura, completar la construcció de l’accés nord de l’AP7 en els dos sentits ha estat sempre una necessitat pels figuerencs, però asseguren que la posada en funcionament de la nova presó ho converteix en imprescindible. En aquest sentit, consideren que les declaracions que l’alcalde Vila va fer a l’Agència Catalana de Notícies l’agost del 2010 afirmant que no concediria la llicència d’activitats a la nova presó si no es desencallava l’accés de l’AP7, ha de tenir actualment la màxima vigència.

A banda de completar l’accés, la CUP també en demana la gratuïtat entre Figueres sud i Figueres nord, tal com succeeix a la ciutat de Girona, ja que milloraria el trànsit interior de la ciutat perquè donaria alternatives als vehicles que actualment han de travessar Figueres. Segons el regidor de la CUP, Joan Font, “Aquest fet descongestionaria el cinturó de ronda de la ciutat, i en milloraria la seguretat”.

Per Font “ la millora del cinturó de ronda tant d’accessos com de vorals, juntament amb la gratuïtat de l’AP7 funcionarien com a alternativa al desdoblament de la N-II per l’oest de la ciutat, fent totalment innecessària aquesta nova infraestructura, tant per l’impacte ambiental, com per la gran despesa econòmica que suposaria”.

Segons la candidatura, millorar la mobilitat a Figueres i entorn és una demanda estesa per molts figuerencs i figuerenques que veuen la seva rutina diària afectada per aquest fet.

4 de novembre de 2011