La CUP de Figueres presenta el programa de cultura amb una ruta cultural

Nacional

Potenciar els espais de creació i la creació d’un Consell de Cultura han estat algunes de les propostes presentades. La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de […]


Potenciar els espais de creació i la creació d’un Consell de Cultura han estat algunes de les propostes presentades.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Figueres va presentar aquest dissabte les propostes de cultura del seu programa electoral amb una ruta cultural. Entre la Plaça de les Patates i la Plaça Sant Pere, diversos artistes (músics, ballarins, pintors i acròbates) han col·laborat per acostar la cultura al carrer. 

En un parlament, l’alcaldable, Joan Font, va esmentar la importància del paper actiu que han de jugar els consumidors de cultura, va fer referència a la necessitat d’un Consell de Cultura i va parlar de la manca d’equipaments a la ciutat.
 
A més de la necessitat de potenciar els espais de creació per a artistes locals que actuïn com a focus d’atracció de creadors d’arreu, Font també va fer èmfasi en la necessitat de que els equipaments siguin polivalents i oberts a tota la ciutat (s’ha recordat el cas del Molí de l’Anguila). Finalment, la CUP va explicar la seva aposta per ampliar els espais i els horaris de l’actual biblioteca i no fer-ne una de nova a la Plaça Catalunya.
 
8 de maig de 2011