La CUP de Figueres presentarà una moció perquè sigui necessària una consulta popular per privatitzar FISERSA

Nacional

Segons la CUP, el dèficit municipal requerirà fortes mesures de correcció la propera legislatura, que entre altres efectes, asseguren que provocarà una necessitat urgent d’ingressos. […]


Segons la CUP, el dèficit municipal requerirà fortes mesures de correcció la propera legislatura, que entre altres efectes, asseguren que provocarà una necessitat urgent d’ingressos. És aquesta necessitat que fa témer la candidatura que treure a concessió privada FISERSA per obtenir liquiditat sigui una opció que el proper govern de la ciutat es plantegi seriosament.

Per evitar que aquest fet succeeixi sense que la ciutadania pugui decidir-ho directament, la candidatura presentarà una moció a l’últim ple de la legislatura per tal d’obtenir un acord que faci necessària una consulta popular prèvia. Aquesta consulta es faria entre la ciutadania empadronada a Figueres major de 18 anys, el resultat guanyador del qual hauria de superar el 50% +1 dels vots emesos.

Per la CUP, FISERSA fa una gestió de l’aigua que al llarg de tots aquest anys, amb els seus responsables tècnics al capdavant, s’ha convertit en una referència arreu de Catalunya.

Segons Joan Font, alcaldable per la CUP, “es tracta d’un servei públic amb una forta vocació de servei a la ciutadania i de gestió exemplar, que té el valor afegit de gaudir d’uns comptes positius any rere any, que permeten al consistori disposar d’una font de finançament addicional que no disposaria si es privatitzés”.

Per Font, “L’aigua dels figuerencs i figuerenques no ha de ser una mercaderia, ha de ser gestionada lluny de qualsevol interès mercantilista”.

La candidatura afirma que països com França i Alemanya ja han iniciat el retorn cap a models de gestió pública de l’aigua després de les males experiències del sector privat.

Per la candidatura, les zones blaves d’aparcament que també gestiona FISERSA, es troben en la mateixa situació.

29 d'abril de 2011