La CUP de Girona, amb la demanda de la PAH contra la violència policial

Nacional

La formació ha expressat el seu suport a la denúncia que ha formalitzat la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca contra càrrega policial del 23 d’abril, […]


La formació ha expressat el seu suport a la denúncia que ha formalitzat la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca contra càrrega policial del 23 d’abril, en un desnonament a Salt. La CUP també reclama la dimissió de Felip Puig, per la seva responsabilitat en els excessos policials i repressius dels darreres mesos

La CUP ha manifestat, avui, el seu suport a la demanda presentada aquest matí als jutjats de Girona per part de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, contra els Mossos d’Esquadra i el Departament d’Interior pels fets del passat 23 d’abril a Salt. Durant un desnonament, els Mossos d’Esquadra van aplicar una càrrega que la CUP va qualificar de ‘brutal i desproporcionada’, i que va acabar amb cinc ferits, alguns de gravetat. El portaveu de la formació a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha assistit aquest matí als jutjats, per donar suport als representants de la PAH a l’hora de formalitzar la denúncia.

En el seu moment, tant la CUP com el grup municipal d’Independents per Salt (IPS) ja van condemnar enèrgicament la càrrega policial dels Mossos d’Esquadra, i va demanar responsabilitats al Departament d’Interior. La formació ha recordat que la concentració de la PAH va mantenir en tot moment ‘un caràcter pacífic’, i l’actitud de les persones presents en la concentració fou des del principi ‘de resistència passiva’.

Demanen la dimissió de Felip Puig

Fa uns dies la CUP va acusar el Conseller d’Interior  de la Generalitat, Felip Puig, de ‘mentir deliberadament’ per haver negat, en una compareixença al Parlament, l’existència de cap càrrega policial el 23 d’abril a Salt. En aquest sentit, la formació ha declarat que l’actuació dels Mossos a Salt s’emmarca en ‘una escalada de violència policial i repressiva’, encaminada a ‘criminalitzar i perseguir els moviments més crítics amb les retallades i les polítiques antisocials del govern de la Generalitat’. Per tot plegat, la CUP ha reclamat la dimissió del màxim de Felip Puig, per la seva responsabilitat en els excessos policials i repressius dels darerrs mesos, que han provocat desenes de detencions, ferits i empresonaments.

10 de maig de 2012