La CUP impulsarà a Girona la creació d’una Xarxa d’Economia Social

Nacional

Formarà part d’un pla econòmic encarat a fer front a la crisi des d’una perspectiva ètica, democràtica i sostenible. La formació també vol que Girona […]


Formarà part d’un pla econòmic encarat a fer front a la crisi des d’una perspectiva ètica, democràtica i sostenible. La formació també vol que Girona aculli el 2013 el Fòrum Social Mundial

La CUP de Girona, que compta amb el suport de Reagrupament, ha presentat avui les seves principals propostes en matèria d’economia i serveis socials. Així, una de les principals apostes de la formació és l’impuls de la Xarxa d’Economia Social (XES). Aquesta estructura, que podria estendre’s a tota l’àrea de Girona, tindria l’objectiu d’integrar cooperatives i altres entitats empresarials que compleixin una sèrie de criteris ètics, de sostenibilitat, funcionament democràtic, etc., amb la voluntat que esdevingui, progressivament, un contrapoder econòmic. Aquesta xarxa es crearia amb el suport i participació del sector públic municipal, i podria facilitar l’accés al crèdit, tenir una borsa de treball pròpia, compartir recursos i serveis, gaudir de bonificacions fiscals o tenir prioritat en els concursos públics.

Així doncs, la XES esdevindria un dels pilars principals del pla econòmic que proposa la CUP encarat a fer front a la crisi des d’una perspectiva ètica, democràtica i sostenible. Altres mesures que proposa la CUP dins d’aquest pla són la creació de línies d’ajut per autònoms, un programa específic per a persones en atur de llarga durada, un pla municipal de formació laboral o la creació de plans de dinamització comercial per afavorir el comerç de proximitat. Finalment, la CUP ha mostrat el compromís inequívoc de la formació amb els serveis públics, i ha apostat per la remunicipalització d’alguns serveis que en els darrers temps han estat externalitzats. Davant de futures retallades que puguin plantejar-se en l’àmbit local, el cap de llista Jordi Navarro ha estat clar: “si el govern municipal que sorgeixi del pròxim 22 de maig  a Girona té la més mínima intenció de dur a terme retallades socials, que no ens hi busquin, perquè ens trobaran a l’altra banda; fent costat als treballadors i la ciutadania,  defensant els serveis públics i els drets socials”.

Finalment, la CUP ha fet pública la seva proposta de presentar una candidatura perquè Girona aculli l’edició del Fòrum Social Mundial el 2013, sempre partint del consens entre les entitats educatives i socials. La formació considera que seria “molt positiu” que la ciutat acollís un esdeveniment rellevant com aquest, amb un fort compromís social, fugint i fent de contrapès als grans actes façana que, sota l’excusa de promoció de la ciutat, comporten incomoditats pels veïns i veïnes i molt pocs beneficis a la ciutat. Jordi Navarro ha admès la complexitat de la iniciativa, però ha animat el teixit associatiu a implicar-s’hi, amb l’objectiu de situar Girona “en el mapa de les ciutats que volen lluitar per un món més just i solidari”.

18 de maig de 2011